Evenimentul Zilei > International > Donald Trump: Atacul TERORIST de pe Champs Elysées „va avea un efect PUTERNIC asupra alegerilor din Franţa”
Donald Trump: Atacul TERORIST de pe Champs Elysées „va avea un efect PUTERNIC asupra alegerilor din Franţa”

Donald Trump: Atacul TERORIST de pe Champs Elysées „va avea un efect PUTERNIC asupra alegerilor din Franţa”

A doua zi după atacul terorist de la Paris, preşedintele Trump a afirmat că alegerile prezidenţiale din Franţa au luat o nouă turnură.

Într-un mesaj pe Twitter, Trump a scris:

„Încă un atac terorist la Paris. Poporul francez nu va mai accepta multă vreme aşa ceva. Va avea un efect puternic asupra alegerilor.”

Deşi Donald Trump nu a menţionat nici un nume de candidat în mesajul său, unul dintre aceştia, respectiv Marine Le Pen, cere de luni bune securizarea frontierelor şi stoparea imigraţiei.

După atacul de joi seara, Le Pen a cerut şi expulzarea din Franţa a tuturor persoanelor care figurează în dosarele poliţiei ca suspecte de terorism.

Teroristul de pe Champs Elysées, Karim Cheurfi, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea în 2001 a doi poliţişti, dar a fost eliberat înainte de termen. Aceasta deşi, în timpul anchetei, a reuşit să deposedeze un poliţist de arma sa, trăgând asupra acestuia cinci focuri. Poliţistul a fost rănit dar a supravieţuit.

În luna februarie a acestui an, a fost reţinut pe baza unor informaţii care indicau că „vrea să facă rost arme pentru a ucide poliţişti”, dar a fost eliberat „din lipsă de probe”.

Donald Trump însuşi a câştigat alegerile din Statele Unite cu un discurs asemănător celui al lui Marine Le Pen împotriva imigraţiei. Mai mult, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale americane, în luna iunie, în Orlando a avut loc un atac terorist care a îngrozit America şi în care au murit 49 de persoane.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News