Donald Trump a fost găsit vinovat de agresiune sexuală de un tribunal din New York. Victima, fosta jurnalistă Jean Carroll

Donald Trump a fost găsit vinovat de agresiune sexuală de un tribunal din New York. Victima, fosta jurnalistă Jean Carroll Sursa: Donald Trump/ Facebook

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost găsit marţi vinovat de "agresiune sexuală" de către un tribunal civil din New York care trebuia să stabilească dacă acesta a comis un viol în 1996 asupra unei foste jurnaliste, care l-a acuzat şi de defăimare.

Cei nouă juraţi au stabilit că Donald Trump nu se face vinovat de "viol", aşa cum fusese acuzat de fosta jurnalistă E. Jean Carroll, au raportat mass-media americane, inclusiv New York Times şi CNN.

Curtea civilă federală din Manhattan a decis, de asemenea, că Trump ar trebui să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ cinci milioane de dolari pentru agresiunea sexuală care a avut loc într-un mare magazin din New York în 1996 şi pentru defăimare pe baza dezvăluirii faptelor de către E. Jean Carroll în 2019.

Reacția lui Donald Trump

Donald Trump a denunţat marţi un "verdict ruşinos" după ce a fost găsit responsabil pentru agresiune sexuală. Fostul preşedinte american a repetat că nu o cunoaşte pe jurnalista care l-a acuzat."Nu am absolut nicio idee cine este această femeie", a spus Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miliardarul republican, în vârstă de 76 de ani, urmează să-i plătească lui E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, pentru suferinţele fizice şi psihologice pe care i le-a cauzat şi pentru defăimare, după ce jurnalista a făcut aceste dezvăluiri în 2019.

Judecătorul Lewis Kaplan le-a dat instrucţiuni timp de o oră celor nouă juraţi - şase bărbaţi şi trei femei -, după două săptămâni de proces, în care Donald trump nu s-a prezentat să depună mărturie la un tribunal federal, în Manhattan.

Ei urmau să decidă dacă fosta editorialistă a revistei Elle E. Jean Carroll a demonstrat că Donald Trump a violat-o, agresat-o sexual sau a pipăit-o fără consimţământul său, într-o cabină de probă a marelui magazin newyorkez Bergdorf Goodman, în primăvara lui 1996.