Dominic Fritz, acuzat de ANI de conflict de interese. Explicația edilului Timișoarei

Dominic Fritz, acuzat de ANI de conflict de interese. Explicația edilului Timișoarei Dominic Fritz. Sursa foto: Facebook/ Dominic Fritz

Timișoara. Agenția Națională de Integritate (ANI) a semnalat un posibil conflict de interese administrativ în cazul primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

Conform agenției, în campania electorală de acum patru ani, Fritz ar fi luat un împrumut de la o persoană fizică, iar în calitate de primar, ulterior, ar fi semnat un act administrativ în favoarea unei societăți reprezentate de acea persoană.

Dominic Fritz, în conflict de interese, acuză ANI

„Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese”, se arată într-un comunicat transmis de ANI, miercuri.

În acest mod, Dominic Fritz a încălcat dispozițiile articolului 70 din Legea nr. 161/2003 în contextul prevederilor articolului 228, alineatul (1), litera b) din O.U.G. nr. 57/2019.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dominic Fritz

Dominic Fritz. Sursa foto: Instagram/ Dominic Fritz

Cum comentează edilul Timișoarei situația

În replică, primarul Timișoarei cataloghează demersul inițiat de ANI drept unul „absurd și complet neacoperit de fapte”.

Dominic Fritz a declarat că va contesta în instanță toate acuzațiile menite să îi atribuie o etichetă politică nefavorabilă.

Potrivit acestuia, documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client a fost elaborată de către un arhitect. Acel PUZ a parcurs toate etapele administrative înainte ca al să devină primar, inclusiv cu semnătura predecesorului său.

La preluarea mandatului, spune Dominic Fritz, singurul pas lipsă era votul din Consiliul Local. Astfel, în primele zile de mandat, colegii l-au rugat să semneze din nou referatul de aprobare pentru a introduce documentația în CL, fără a face modificări în conținutul său.

„Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România)”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz, decis să-și apere onoarea

În continuare, edilul Timișoarei subliniază că vor fi adresate multe atacuri în următoarele zile.

Dominic Fritz spune că va contesta raportul ANI în instanță și este convins că va obține dreptate, fiind decis să-și apere integritatea și onoarea.