Evenimentul Zilei > Actualitate > Dolj. Doi copii și o femeie au ars de vii, în urma unui incendiu
Dolj. Doi copii și o femeie au ars de vii, în urma unui incendiu

Dolj. Doi copii și o femeie au ars de vii, în urma unui incendiu

Un incendiu cu final tragic a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, într-un municipiu din județul Dolj.

O casă din Băilești a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma acestui incediu și-au pierdut viața trei persoane. Doi copii, în vârstă de 3 și 7 ani, și o femeie în vârstă de 52 de ani au fost arși de vii. Femeia avea grijă de micuți.

Copiii locuiau cu tatăl lor, iar mama acestora și-a pierdut viața în urmă cu câțiva ani. Bărbatul nu achitase factura la curentul electric, iar marți seara a decis să facă o improvizație cu un cablu electric.

Focul a pornit de la o istalație improvizată

În jurul orei 03:30, a avut loc tragicul incident. Marți seara, bărbatul consumase o cantitate mare de alcool și a decis să improvizeze o sursă de curent electric. Astfel, acesta a tras un cablu de la un vecin, a făcut o improvizaţie, apoi a mers în cameră şi s-a culcat. Cei doi copii şi femeia care-i îngrijea au rămas în camera alăturată.

În jurul orei 03:00, bărbatul s-a trezit, iar în momentul în care a deschis uşa, a observat că apartamentul a luat foc. Potrivit România TV, aieşit afară şi a început să strige: „Hai, bă, ieşiţi afară!”. Când vecinii l-au întrebat unde sunt copiii, acesta le-a spus că sunt în casă, dar lui îi este frică să intre. „Nu pot să mă duc în cameră, bă, nu vedeţi că e foc?”, a spus bărbatul mahmur. Vecinii au sunat la 112 şi în câteva minute pompierii au ajuns la faţa locului.

Focul a pornit de la folosirea incorectă a instalaţiei de căldură, într-un bloc din oraș. Mai multe persoane au fost evacuate.

ISU Dolj a fost alertat printr-un apel 112, în jurul orei 03:44, cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul Băilești, strada General Ghenescu.

Imagini de groază în România: Autobuz în flăcări. Mai grav: I s-a dat foc!

Au fost trimise două autospeciale

La locul intervenției au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de la subunitatea de pompieri din localitate, precum și alte două ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță, acțiunile de intervenție fiind coordonate de către comandantul subunității de pompieri din municipiul Băilești, conform reprezentanților ISU Dolj.

„Un număr de șase locatari deja se auto-evacuaseră din bloc, echipajele de intervenție procedând în primă instanță la căutarea și salvarea celorlalți locatari, pompierii evacuând în afara imobilului alte 10 persoane (7 adulți și 3 copii).

Dintre acestea, trei persoane (un adult și doi copii) care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconștiență, din cauza intoxicației cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medical de urgență, cele trei persoane nu au supraviețuit”, au transmis cei de la ISU Dolj.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: