Evenimentul Zilei > Social > Doliu. Un celebru pianist a murit. Avea antecedente cu droguri
Doliu. Un celebru pianist a murit. Avea antecedente cu droguri

Doliu. Un celebru pianist a murit. Avea antecedente cu droguri

Doliu. Malcolm John Rebennack, cunoscut drept „Night Tripper”, un celebru pianist din SUA, s-a stins din viață joi, la vârsta de 77 de ani.

Doliu. Cântăreţul american Dr. John, câştigătorul a şase premii Grammy şi care, sub pseudonimul de scenă „Night Tripper” a adus atmosfera tradiţiei voodoo din New Orleans pe scena muzicală americană, devenind unul dintre cei mai apreciaţi pianişti din bogata istorie muzicală a oraşului, a decedat joi, la vârsta de 77 de ani, potrivit Agerpres.

Pe numele său adevărat Malcolm John Rebennack, artistul născut în New Orleans într-o familie de muzicieni amatori, printre care şi o mătuşă care l-a învăţat să cânte la pian, a decedat „în zorii zilei” după ce a suferit un infarct, a anunţat familia muzicianului pe contul oficial de Twitter al artistului.

Dr. John şi-a exprimat talentul în multiple genuri muzicale, de la blues la pop, de la jazz la boogie woogie sau rock-and-roll.

Personaj picaresc cu un timbru vocal unic, acest pianist desăvârşit a deschis scena muzicală din New Orleans către influenţe din rockul psihedelic în anii '60, apoi către funk, în anii '70.

Cu stilul său funk-rock voodoo, cântăreţul s-a impus ca fiind unul dintre muzicienii importanţi din New Orleans, pe urmele altor maeştri ai pianului precum Fats Domino.

Recompensat cu mai multe premii Grammy, acest muzician care combina limba engleză cu dialectul creol, a concertat pe scenele celor mai mari festivaluri de jazz internaţionale.

Viaţa artistului a fost marcată şi de dependenţa de droguri, din cauza căreia a petrecut timp în spatele gratiilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: