Evenimentul Zilei > International > Doliu mare în lumea muzicii! Artista care a inspirat generații întregi de femei a murit
Doliu mare în lumea muzicii! Artista care a inspirat generații întregi de femei a murit

Doliu mare în lumea muzicii! Artista care a inspirat generații întregi de femei a murit

Cântăreaţa australiană Helen Reddy, renumită pentru imnul ei feminist „I Am Woman”, a murit la Los Angeles la vârsta de 78 de ani.

Anunțul decesului său a fost făcut de către copiii ei într-un comunicat postat miercuri pe pagina de Facebook a artistei dedicată fanilor, informează AFP.

Originară din Melbourne, Helen Reddy a dobândit notorietate internaţională în 1971 cu hitul ei „I Am Woman”, care a devenit un simbol al mişcării de eliberare a femeilor.

Născută pe 25 octombrie 1941, Helen Reddy s-a căsătorit de trei ori şi a avut doi copii.

„A fost o mamă şi o bunică grozavă şi o femeie cu adevărat extraordinară”, au precizat aceştia.

Cântăreaţa, care locuia în Los Angeles, fusese diagnosticată cu demenţă în 2015.

Provenind dintr-o familie care lucra în showbiz, ea a început să cânte la o vârstă fragedă în Australia.

Cântăreaţa s-a mutat apoi în Statele Unite, unde, în anii 1970, a înregistrat o serie de hit-uri, printre care „Angie Baby” şi „Delta Dawn”, care au ajuns de trei ori în topul Billboard.

La primirea unui premiu Grammy în 1973, ea a făcut istorie feminizându-l intenţionat pe Dumnezeu, căruia i-a mulţumit, „deoarece ea face totul posibil”.

Doliu imens în muzica mondială!

În urmă cu doar câteva zile, S-a mai stins o stea, iar muzica lumii va fi mai săracă după trecerea la cele veșnice a acestei cântărețe, iubită peste tot în lume.

Cunoscuta cântăreaţă franceză Juliette Greco, care a făcut duet cu interpreţi precum Leo Ferré, Jacques Prevert ou Serge Gainsbourg, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa.

„Juliette Greco s-a stins miercuri, 23 septembrie 2020, înconjurată de ai săi, în casa sa atât de iubită de la Ramatuelle (sud-estul Franţei – n.r.). Viaţa ei a fost ieşită din comun”, a menţionat familia într-un comunicat trimis AFP.

Juliette Gréco (n. 7 februarie 1927, Montpellier – d. 23 septembrie 2020) a fost o cântăreață de șansonete și actriță franceză. Era denumită „grande dame de la chanson” (marea doamnă a șansonetei) și muza existențialiștilor francezi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: