Fiica sa Hope a informat sâmbătă mediilor americane ca tatăl său s-a stins din viaţă vineri.

„Tatăl meu a murit liniştit aseară la fantastica vârstă de 86 de ani. Era în continuare activ, lucra şi ne-a făcut fericiţi până la sfârşit. L-am iubit mult. Ne va fi dor de el pentru totdeauna”, a anunţat ea într-un scurt comunicat.

În afară de comedia Modern Family, Fred Willard (1933, Ohio), care a murit la reşedinţa sa din California, a jucat în filme precum For Your Consideration, Mighty Wind, sau This Is Spinal Tap.

Actorul, cunoscut pentru abilităţile sale de improvizaţie, a fost nominalizat de patru ori la premiile Emmy, de trei ori (în 2003, 2004 şi 2005) pentru interpretarea personajului Hank în Everybody Loves Raymond şi, mai recent, pentru rolul lui Frank Dunphy din Modern Family.

În ultimii ani el şi-a dedicat cariera serialului Modern Family, ultima lui apariţie fiind însă în noua comedie Space Force, alături de Steve Carell care va fi lansată pe platforma Netflix în data de 29 mai.

„Suntem recunoscători că am putut să ne bucurăm de darurile lui Fred Willard. Acum se află alături de iubita sa soţie Mary. Mulţumim pentru hohotele de râs, domnule Willard”, a scris actriţa Jamie Lee Curtis pe contul ei de Twitter.

Printre filmele în care a jucat îndrăgitul actor se numără, printre multe altele, şi comediile American Wedding, Very Important Perros, Roxanne, sau Harold & Kumar Go to White Castle.