Evenimentul Zilei > Monden > Doliu la Hollywood. A murit actorul Roger E. Mosley
Doliu la Hollywood. A murit actorul Roger E. Mosley

Doliu la Hollywood. A murit actorul Roger E. Mosley

Actorul Roger E. Mosley, cunoscut mai ales pentru rolul pilotului de elicopter Theodore "TC" Calvin din serialul de succes din anii 1980 "Magnum, P.I.", a murit duminică,7 august, la vârsta de 83 de ani.

Roger Mosley a murit înconjurat de familie, după ce săptămâna trecută a fost rănit într-un accident de mașină. În urma evenimentului, actorul a fost lăsat paralizat de la umeri în jos și a rămas în stare critică, a declarat sâmbătă, 6 august, fiica actorului, fără a preciza detalii despre accident.

Vestea că actorul a murit a venit printr-un mesaj postat tot de fiica sa. „Te iubesc, tati. Și tu m-ai iubit. Inima mea este grea, dar sunt puternică. Voi avea grijă de mami, dragostea ta de aproape 60 de ani. M-ai crescut bine și ea este pe mâini bune. Odihnește-te în pace”, a scris fiica sa pe Facebook.

Cariera lui Roger Mosley

Mosley a fost un actor, regizor și scriitor american. A jucat în peste 150 de episoade din „Magnum, P.I.”, alături de Tom Selleck, în serialul de crime și aventuri, care a fost difuzat timp de opt sezoane, din 1980 până în 1988. Mosley și-a făcut apariția și într-o reluare mai recentă a serialului de succes, în rolul unui alt personaj, John Booky. Mosley a apărut ca Monk în Terminal Island (1973).

Cel mai proeminent rol de film al lui Mosley a fost în 1976 ca personajul principal din Leadbelly, o biografie a muzicianului regizat de Gordon Parks. Într-un articol din numărul din noiembrie 1982 al revistei Ebony, Mosley a spus că acesta era rolul lui preferat.

Viața personală

Mosley a fost căsătorit cu Antoinette Laudermilk. Ei au fost împreună aproape șaizeci de ani și au avut trei copii. Mosley a devenit pilot privat certificat de elicopter. Când făcea Magnum P.I. El nu avea voie să facă propriile cascadorii. În schimb, a fost folosit un pilot care purta un ciorap cu mușchi falși.

La HAI Heli-Expo din 2013 din Las Vegas, a avut loc o ceremonie pentru elicopterul MD 500D restaurat. Atât Mosley, cât și colegul Magnum P.I. Co-starul Larry Manetti au participat la eveniment.