Nicolae Paraschiv, cunsocut ca „Nicu Galerie”, unul dintre cei mai cunoscuți ultrași din România, a murit în această dimineață. Fost șef al galeriei Dinamo, a fost cel care a pus bazele „Nuova Guardia”.

„Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a lui Nicolae Paraschiv, cunoscut de noi toţi, ca „Nicu Galerie”. S-a stins o viaţă de om, naţiunea dinamovistă a pierdut o fiinţă dragă, iar pierderea este imposibil de realizat. Ne este greu să găsim cuvinte potrivite acum când am aflat că Nicu al nostru, cel care a condus galeria dinamovistă o lungă perioadă de timp, a plecat la ceruri. De acum înainte nu-l vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor. Doamne, odihneşte-l în pace!”, este mesajul apărut pe paginile de Facebook ale suporterilor dinamoviști.

În 2003, un grup de fani ai echipei Dinamo i-au anunțat pe conducătorii echipei din Ștefan cel Mare că Nicu Galerie a murit. Oficialii, în frunte cu Cristi Borcea, au făcut chetă și au strâns 30 de milioane de lei (vechi) pe care i-au înmânat fanilor, ca să se ocupe de funeralii.

Ultrașii s-au dus la un local unde au mâncat și au băut, iar la așa-zisul priveghi, Cristi Borcea l-a găsit mahmur pe Nicu Galerie.