Doliu în teatrul românesc! A murit un cunoscut actor

Doliu în teatrul românesc! A murit un cunoscut actor O artistă s-a spânzurat. Sursa foto: Arhiva EVZ

Constantin Cojocaru, cunoscut actor român, care a jucat pe  marile scene încă din 1975, s-a stins din viață sâmbătă, 13 aprilie, la vârsta de 78 de ani.

Doliu în teatrul românesc

Anunțul morții sale a fost făcut atât de Teatrul Odeon, pe scena a cărui teatru a jucat aproape întreaga sa carieră, precum și de Unteatru, instituție în cadrul căreia a jucat frecvent, îndeosebi în ultima parte a carierei sale.

„𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 anunță cu mare durere că astăzi, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiți actori  – 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮.

Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞 @𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍*, difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani:

Ne puteți urmări și pe Google News

La 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri le amintim pe cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Dumnezeu să îl odihnească cu cei drepți!”, este mesajul transmis de Teatrul Odeon pe rețelele de socializare.

Constantin Cojocaru

Constantin Cojocaru. Sursă foto: Facebook

Cine a fost Constantin Cojocaru

În 1966, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, sub îndrumarea profesorului George Carabin. La scurt timp după absolvire, și-a început cariera ca actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, unde a activat până în 1975. În această perioadă, între anii 1970 și 1975, a fost și profesor la Școala Populară de Artă din Piatra Neamț. Din 1975 până în 2001, a fost actor la Teatrul Odeon din București.

După 2001, și-a continuat activitatea artistică, colaborând nu doar cu Teatrul Odeon, ci și cu numeroase alte teatre din București și din țară, precum Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul Nottara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul „Luni” de la Green Hours, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântul Gheorghe.

De asemenea, a participat la numeroase alte proiecte culturale, atât în țară, cât și în străinătate. A avut o activitate îndelungată în domeniul filmului, teatrului de televiziune și teatrului radiofonic.