Evenimentul Zilei > Social > Doliu în presa din România. Un cunoscut jurnalist a murit. Avea doar 52 de ani
Doliu în presa din România. Un cunoscut jurnalist a murit. Avea doar  52 de ani

Doliu în presa din România. Un cunoscut jurnalist a murit. Avea doar 52 de ani

Un cunoscu jurnalist s-a stins din viață la 52 de ani. Acesta suferea de o boală fără leac, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

Dragoș Buzărin, fost jurnalist la Cuvântul Libertății, s-a stins din viață marți seară, la vârsta de 52 de ani. Medicii au încercat să-l salveze, dar bărbatul nu a mai avut nici măcar o șansă. Acesta suferea de o tumoră cerebrală.

Colegul său, jurnalistul Ion Jianu, a anunțat tragica veste pe rețelele de socializare.

„O veste cumplită: Dragoș Buzărin, fost ziarist la Cuvântul Libertății, a decedat în această seară! Avea 52 de ani și o tumoare cerebrală fără leac… Este fratele remarcabilului publicist Alin Buzărin (Gazeta Sporturilor). Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris jurnalistul pe Facebook.

S-a stins din viață legenda presei

Alin Buzărin s-a făcut remarcat în presă în 1991 în săptămânalul Fotbal plus, iar din 1992 a fost reporter la Sportul Românesc. Acesta a avut o contribuție uimitoare în mass media: reporter special și editorialist la ProSport și, din 2003, la Gazeta Sporturilor, (co)realizator al talk-show-urilor Sport Weekend (Radio Contact) și Derby (Radio Total Sport FM), invitat permanent la Procesul Etapei (ProTV), Recursul Etapei (Antena 1) și Sport Show (OTV), comentator de fotbal la ProTV și TVR. În vara anului 2006 a realizat emisiunea zilnică Povestea Mondialelor (Antena 3), iar în primăvară lui 2007 a fost documentarist al emisiunii Replay, difuzată zilnic pe TVR 2.

În aprilie 2007 a primit premiul secțiunii Editorial presă scrisă, în cadrul Galei Premiilor Clubului Român de Presă.

Un alt celebru jurnalist a decedat

Jurnalistul Valentin Iacob s-a stins din viață la 67 de ani. Acesta a decedat la doare câteva zile după ce a aflat diagnosticul.

„Obosiți de viața de aici, poeții se retrag în viața de dincolo. Ieri, s-a dus și Valentin Iacob, ”poetul de la Stalingrad”, să joace ”poker cosmic”. Prieten și coleg, mulți ani, la excepționala revistă ”Formula As”, a plecat într-un fel ciudat, aproape fără de veste, el, vorbitorul neobosit și avidul de viața căzută de pe partea asta a lui Dumnezeu.

O foarte scurtă luptă cu o boală necruțătoare, la care nu s-a gîndit niciodată, și gata. Tocmai cînd, după ani de pribegie sufletească, își găsise un acasă firesc. Tocmai în prag de nouă izbîndă literară. Tocmai cînd mai avea atîtea de spus în poezia lui nebunească și sofisticată și în publicistica lui densă și spumoasă. Tocmai cînd trecuse un an de cînd nu mai băusem împreună un vin bun, în jurul căruia să rostogolim amintiri vesele și să ticluim planuri ambițioase.

I s-o fi făcut dor de cei plecați mai înainte, colegi și prieteni ai noștri, Silvia Kerim, Sorin Preda, Bogdan Lupescu, Marius Petrescu. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace! Dumnezeu să aibă grijă și de sufletul robului său Valentin!”, a scris liderul AUR, Claudiu Târziu pe Facebook, potrivit Capital.