Faza sfârșitului de an în fotbal. Cum se execută un penalty după un avânt de 22 de pași. Video

Faza sfârșitului de an în fotbal. Cum se execută un penalty după un avânt de 22 de pași. Video Sursa: Pixabay

Un fotbalist nigerian a ales un mod inedit de a executa o lovitură de la 11 metri, într-un meci, iar ceea ce a urmat l-a făcut cunoscut în toată lumea.

S-a întâmplat într-un meci de fotbal disputat între două echipe din Nigeria. După 90 de minute, rezultatul jocului s-a decis la loviturile de departajare. Iar unul dintre executanți a reușit faza meciului, execuția sa fiind privită de milioane de privitori din întreaga lume.

Când i-a venit rândul să execute penalty-ul, fotbalistul a așezat frumos mingea pe punctul de var de la 11 metri, după care s-a dat în spate să-și ia avânt.

Unul, doi, trei patru … jucătorul nigerian s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de punctul cu var, ajungând aproape de linia care delimitează mijlocul terenului. La o distanță de aproximativ 40 de metri de poartă. Apoi s-a apropiat de minge, în alergare ușoară, s-a oprit de două ori, făcând câteva fente și-a potrivit pașii, după care a șutat…

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care au văzut clipul cu penalty-ul executat de nigerian au numărat nu mai puțin de 22 de pași până când a ajuns în dreptul mingii, înainte să tragă la poartă.

O execuție care a făcut încojurul internetului

Execuția, după un astfel de avânt, a fost foarte slabă, iar mingea s-a dus, pasată spre centrul porții, ceea ce i-a permis portarului, care se aștepta la cine știe ce „bombă” să o rețină cu ușurință.

Comentatorul meciului a fost luat prin surprindere atât de avântul pe care și l-a luat jucătorul, cât și de ratarea fotbalistului. Așa că imaginile au ajuns pe internet, pe rețelele sociale. În total, până în prezent, ratarea nigerianului a adunat peste 6 milioane de vizualizări și un milion de aprecieri.

Ratarea lui Coronel

Nu este prima ratare de acest fel dintr-un meci de fotbal disputat în anul 2021. S-ar putea spune că fotbalistul nigerian a luat exemplu unui jucător argentinan, Coronel.

De această dată a fost vorba despre un meci disputant între echipele Atletico Atlanta și Villa San Carlos, disputant în prima rundă a Cupei Argentinei. Învingătoarea s-a decis în urma loviturilor de departajare, iar execuția unui fotbalist al gazdelor a fost similară celei a jucătorului nigerian.

Coronel și-a luat un avânt de aproximativ 20 de metri, s-a oprit de două ori pe drumul spre balon, iar șutul pe mijlocul porții a fost apărat de portarul oaspeților.