Tragedia s-a întâmplat pe data de 4 septembrie, iar femeie nu avea decât 59 de ani. Ea va fi înmormântată pe data de 7 septembrie, la orele 11:00.

Sabina Fînaru a urmat Facultatea de Filologie a Universității „Al.I. Cuza” Iaşi, acolo unde și-a susținut și doctoratul.

Și-a început activitatea profesională ca profesor la Şcoala Generală Nr. 10 Suceava (1982-1990), între 1990-1992 a activat la Şcoala Generală Nr. 3, din 1992 fiind încadrată la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în cadrul Facultatății de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

A fost membru ales în Senatul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava și lector de limba română la Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți. Pasiunea pentru opera lui Mircea Eliade a condus-o până în India, unde a și activat ca profesor la Universitatea din New Delhi, timp de 3 ani (2002-2005).

Mesajul emoționant din partea facultății la care preda

„Prin plecarea Sabinei Fînaru la cele veșnice, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a pierdut o bună colegă, un om care a format oameni și un inspirat filolog.

Drum lin spre mai bine, dragă colegă! A venit momentul să stai la masă cu Eliade și Stănescu. Astfel de clipe fac parte din acea cruce a vieţii pe care o descoperim uneori tulburătoare…Chiar dacă rămânem fără cuvinte, să nu încetăm a ne ruga pentru sufletul ei, căci rugăciunea este singurul lucru ce are întotdeauna sens, pentru că VIAŢA nu se termină odată cu moartea…

Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace!”, transmite un comunicat de presă al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, potrivit wowbiz 

Te-ar putea interesa și: