Evenimentul Zilei > International > Coronavirus ne-a mai răpit un artist legendar. A murit un „Disc de Aur”
Coronavirus ne-a mai răpit un artist legendar. A murit un „Disc de Aur”

Coronavirus ne-a mai răpit un artist legendar. A murit un „Disc de Aur”

Cântărețul și actorul Henry Stephen, considerat unul dintre pionierii rockului în Venezuela, a murit la vârsta de 79 de ani din cauza complicațiilor derivate din covid-19, a raportat luni Ministrul Culturii al țării Caraibe , Ernesto Villegas.

În 1968, piesa sa „Limon, Limonero” a traversat Atlanticul pentru a deveni piesa verii în Spania şi a cunoaşte succesul la nivel mondial. În 1974, Stephen a primit un disc de aur, celebrând peste un milion de discuri vândute.

„Este trist să confirmăm plecarea unui mare: Henry Stephen, muzician și actor venezuelean, care a câștigat dragostea și admirația mai multor generații din interiorul și din afara țării noastre. Un revoluționar în vârstă de 79 de ani, cu energie și proiecte care au trunchiat covidul -19 „, a declarat Villegas pe Twitter.

Cantautorul fusese internat la Spitalul Militar din Caracas de la 1 aprilie trecut, potrivit știrilor din presa locală, după ce nivelul său de oxigen din sânge a scăzut sub 80%.

Stephen s-a născut la 15 iulie 1941 în orașul Cabimas – care face parte din statul vestic Zulia, unde tatăl său, originar din Granada, lucra pentru o companie petrolieră.

Celebrul album „Limón, Limonero”

Acolo, s-a întâlnit cu muncitori petrolieri americani care l-au introdus în muzica rock, un gen pe care Stephen îl va dezvolta în diferite grupuri locale în anii 1960. Numele său a rezonat însă puternic în lumea muzicală când, ca solist, a lansat albumul „Limón, Limonero”, care în 1968 a devenit un succes comercial datorită popularității piesei sale promoționale, care împărtășea numele plăcii.

Luni, moartea lui Freddy Ceballos, președintele Federației farmaceutice din Venezuela, a fost raportată și din cauza complicațiilor derivate din covid-19.

„Cu mare durere vă anunț că fratele nostru Freddy Ceballos, președintele Federației farmaceutice venezuelene, se alătură listei celor care, din echipa de sănătate, își dau viața în lupta împotriva acestui monstru”, a informat Jaime Lorenzo, director al ONG United Doctors.

„Astăzi a plecat dintre noi Henry Stephen, un artist complet. Ne vom aminti întotdeauna de ‘Mi limón, Mi limonero’, o legendă a muzicii populare venezuelene. Moştenirea lui rămâne cu noi”, a declarat preşedintele venezuelean Nicolas Maduro pe Twitter.

Până duminică, aproximativ 164.516 venezueleni fuseseră infectați cu virusul SARS-COV-2, care provoacă covid-19, conform cifrelor oficiale. Dintre acestea, cel puțin 1.646 – inclusiv Stephen și Ceballos – au murit de boală, scrie swissinfo.ch.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.