Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în presă! Cel mai important cronicar de muzică rock și folk a murit
Doliu în presă! Cel mai important cronicar de muzică rock și folk a murit

Doliu în presă! Cel mai important cronicar de muzică rock și folk a murit

Florin Silviu Ursulescu, fratele lui Octavian Ursulescu s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Acesta era cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România.

Florin Silviu Ursulescu, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Acesta era cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România.

Florin-Silviu Ursulescu s-a născut la 1 octombrie 1945 în Bucureşti şi a început să colecţioneze discuri cu muzică încă din adolescenţă. Tot de atunci începe să consulte reviste şi publicaţii străine cu caracter muzical pop-rock din Franța, Marea Britanie, Italia.  Acestea erau procurate, cu mari eforturi, sacrificii, cheltuieli, prin intermediul celor care mai plecau peste hotare. La noi în ţară nu se găsea aşa ceva.

A fondat mai multe cluburi de muzică din Bucureşti, a scris istoria rockului românesc, a lucrat pentru Radio şi a semnat mii de cronici muzicale în revistele de specialitate.

Florin-Silviu Ursulescu devine un documentat cunoscător al tuturor ramurilor muzicii numite „de divertisment” adică folk, rock, pop şi alte ramuri înrudite, atât din ţară, cât şi internaţionale,  precum cel anglo-american,  cel european, cel occidental, cât şi din ţările foste socialiste  Cehoslovacia, Polonia, RDG, Ungaria.