Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea politică. Un fost deputat a încetat din viață
Doliu în lumea politică. Un fost deputat a încetat din viață

Doliu în lumea politică. Un fost deputat a încetat din viață

Profesorul Carol Matei Ivanciov, fost deputat în două legislaturi din partea Uniunii Bulgare din Banat – România (UBBR) a încetat, luni, din viață, la vârsta de 85 de ani.

El s-a născut în 9 aprilie 1934, în localitatea Beşenova Veche (Dudeştii Vechi) și a absolvit Universitatea din Cluj-Napoca, Facultatea de Filozofie – specializarea Psihologie-Pedagogie, Universitatea din Timişoara – Facultatea de Limba şi Literatura Română și Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

A fost preşedintele UBBR de la înfiinţare (1989), deputat UBBR ( 1990-1992), deputat UBBR (septembrie 1992) și membru al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

A activat ca membru al Comisiei pentru învăţământ (1990-1992), membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Japonia.

Ivanciov a fost autor de cărţi în domeniile psihologiei, pedagogiei şi educaţiei fizice, autor a peste 100 de comunicări ştiinţifice la diferite simpozioane naţionale şi internaţionale.

El a realizat filme documentare privind etnologia, etnografia şi obiceiurile minorităţii bulgare din România.