Evenimentul Zilei > International > Doliu în industria auto. „Patriarhul” Volkswagen a încetat din viață
Doliu în industria auto. „Patriarhul” Volkswagen a încetat din viață

Doliu în industria auto. „Patriarhul” Volkswagen a încetat din viață

Fostul șef al VW, Ferdinand Piëch, a murit la vârsta de 82 de ani. El s-a prăbușit duminică într-un restaurant din Rosenheim (Bavaria), chiar sub ochii soției sale.

Piëch a fost preluat imediat de o ambulanță și transportat de urgență la spitalul din Rosenheim, unde a și decedat.

Se pare că Piëch se afla în Bavaria pentru a participa la un eveniment. Cauza exactă a morții sale este încă neclară.

Văduva patriarhului VW Ferdinand Piëch, Ursula Piëch, a confirmat moartea soțului ei  luni seara și a anunțat o înmormântare imediată. Sotul ei a murit duminica „brusc si neasteptat”, a declarat Ursula Piëchs. Ea a scris: „Viața lui Ferdinand Piëch a fost marcată de pasiunea sa pentru automobile și pentru muncitori. A fost până de curând un inginer avid și un pasionat de mașini”, a spus acesta.

Președintele Comitetului General VW, Bernd Osterloh, l-a lăudat pe Piëch drept „mare manager și inginer”. „Fără Ferdinand Piëch, Volkswagen nu ar fi acolo unde ne aflăm acum și îi datorăm mulțumirile și aprecierea noastră”, a spus Osterloh.

„Fiind consilier de lucrări nu am fost întotdeauna de acord cu în toate problemele cu fostul nostru președinte, dar privim cu respect munca și viața sa”, a continuat șeful consiliului . „Cu dragostea sa pentru produs, viziunea sa strategică și simțul său intens pentru dezvoltarea în continuare a mărcilor noastre, Ferdinand Piëch a modelat decisiv povestea de succes a Grupului  nostru”, a conchis Osterloch.

Multă vreme echipa Volkswagen și Ferdinand Piëch a fost considerată o singură entitate. Prima sa experiență ca automobilist i-a adus însă probleme: la nouă ani, a rămas agățat de bara de protecție, în ușa garajului. Decenii mai târziu, băiețelul din acele zile avea să devină printre cei mai puternici manageri industriali din lume, conducând un imperiu auto.

Volkswagen a fost greu de imaginat fără Piëch, timp de zeci de ani, el a fost o figură dominantă în industria auto. Stilul său autoritar de conducere era de temut. „Nevoia mea de armonie este limitată”, a scris el în autobiografia sa din 2003. Cu greu s-ar fi așteptat să piardă lupta pentru putere în 2015, cu Winterkorn, confidentul său de multă vreme. Dar, cu ajutorul unei alianțe din statul Saxonia Inferioară și a consiliului de lucrări puternice, tânărul a câștigat, scrie focus.de.

Piëch, născut la 17 aprilie 1937, fiind nepotul legendarului constructor Ferdinand Porsche. Născut în Austria, s-a mutat din nou la reședința sa din Salzburg. Ceea ce a rămas inițial pentru el a fost mandatul consiliului de supraveghere al principalului proprietar Volkswagen Porsche SE. Familiile Porsche și Piëch dețin 100% din drepturile de vot în cadrul companiei. La acea vreme, 14,7 la sută erau deținute de Ferdinand  Piëch. În 2017, el le-a oferit rudelor sale cea mai mare parte a pachetului de acțiuni, a comentat vărul său, Wolfgang Porsche.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: