Florin Lunca a fost căsătorit cu marea handbalistă Laura Lunca, decedată în urmă cu cinci ani, coordonatoare de joc a echipei Ştiinţa Bacău, team cu care a jucat finala Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a câştigat Cupa Cupelor în 1989, pentru ca mai apoi să evolueze la o altă mare echipă, Mar Valencia, scrie contul de Facebook al celor de la Tele 1 Bacău.

Fotbalist al unei generații emblematice a SC Bacău, Florin Lunca a decedat în cursul acestei dimineți la 65 de ani, din cauza unor probleme de sănătate. În ultima perioadă Florin Lunca locuia la un Centru de Bătrâni deoarece avea nevoie de îngrijire permanentă. Făcând parte din prima generație de absolvenți ai Liceului de Fotbal din Bacău, Florin Lunca a pășit în sportul-rege cu dreptul, încununându-se, în vara lui 1973, campion mondial școlar la Lille, în Franța.

Promovat în prima echipă a Sport Clubului Bacău, Lunca a fost, vreme de aproape un deceniu, unul dintre stâlpii defensivei băcăuane. Cariera sa a fost frântă la 28 de ani, o dată cu o dublă fractură de tibie și peroneu suferită în toamna lui 1982, la un joc pe care SC Bacău l-a pierdut acasă, cu 3-1, în fața celor de la FC Olt Scornicești, scrie ziarul băcăuan Deșteptarea.

Trupul neînsuflețit al lui Florin Lunca va fi depus luni seara, la Cimitirul „Înălțarea Domnului” din Bacău, înmormântarea urmând să aibă loc marți, 16 iunie, în jurul prânzului, anunța prosport.ro.