Evenimentul ZileiActualitateDoliu în lumea artistică! Starul unei celebre trupe pop a murit fulgerător. „S-a stins în liniște” FOTO

Doliu în lumea artistică! Starul unei celebre trupe pop a murit fulgerător. „S-a stins în liniște” FOTO

Doliu în lumea artistică! Starul unei celebre trupe pop a murit fulgerător. „S-a stins în liniște” FOTO
O veste dureroasă a lovit sectorul muzical, vineri, 10 decembrie. Starul trupei pop The Monkees din anii 1960 s-a stins din viață în primele ore ale zilei. Anunțul a fost făcut public de către membrii familiei, care au emis o declarație emoționantă către presa americană.

Doliu în lumea artistică! Michael Nesmith, unul dintre artiștii trupei muzicale The Monkees, a murit, vineri, la vârsta de 78 de ani. Cvartetul a devenit celebru datorită unei serii de cântece de succes și a jucat în propriul lor sitcom popular de televiziune.

Celebrul artist Michael Nesmith a murit

Cântărețul și chitaristul Michael Nesmith, un vizionar al muzicii pop care a compus multe dintre cele mai durabile cântece ale grupului înainte de a pune bazele country-rock-ului cu First National Band la începutul anilor ’70, a murit, vineri, din cauze naturale.

Nesmith, originar din Texas, a compus mai multe melodii, printre care: „Mary, Mary”; „Circle Sky”; „Listen to the Band”; „The Girl I Knew Somewhere”.

Într-o declarație pentru presa americană, familia sa a declarat că „a murit în această dimineață în casa sa, înconjurat de familie, în liniște și din cauze naturale”. „Vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment și vă mulțumim pentru dragostea și lumina pe care toți i-ați arătat-o lui și nouă”, au mai transmis membrii familiei.

Cine a fost cântărețul trupei The Monkees

Nesmith era cunoscut pentru pălăria de lână verde de care nu se mai despărțea. Avea, de asemenea, un accent tracasat de Texas. Artistul a fost autorul mai multor cântece, însă s-a înfuriat în culise din cauza faptului că trupa muzicală nu avea controlul creativ al albumelor sale.

Astfel, în anul 1967 a condus cu succes rebeliunea împotriva producătorului de discuri Don Kirshner. Ulterior, grupul avea să lanseze Headquarters și alte albume pe care le-a creat în mare parte pe cont propriu.

„Unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile”

Într-un interviu acordat în anul 2012 revistei Rolling Stone, Nesmith a explicat de ce a ținut atât de mult ca trupa Monkees să scrie și să înregistreze propriile materiale, în ciuda succesului uriaș de care se bucura la acea vreme.

„Eram copii cu propriile noastre gusturi muzicale și eram mai fericiți interpretând cântece care ne plăceau și/sau pe care le scriam, mai degrabă decât cântece care ne erau solicitate efectiv”, a spus el. „A făcut ca performanța să fie mai bună. A fost mai distractiv. Faptul că acest lucru a devenit un motiv de dispută mi s-a părut ciudat și cred că, într-o oarecare măsură, fiecare dintre noi ne-am întrebat care este marea problemă, de ce nu suntem lăsați să cântăm melodiile pe care le vrem noi?”, s-a mai exprimat artistul.

Producătorul TV John Levenstein a adus un omagiu artistului. „RIP Michael Nesmith. A fost primul meu șef. Eram tânăr și insubordonat. Era uimit și răbdător. Mai târziu am devenit mari prieteni. Nu se temea de moarte”, a transmis moderatorul de televiziune.

Muzicianul Steven Page a scris pe Twitter: „Unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile. Odihnească-se în pace!”.


Accesează: