Doliu. Cea mai frumoasă actriță din România a murit. Teatrul Municipal: „Dumnezeu să o odihnească”

Doliu. Cea mai frumoasă actriță din România a murit. Teatrul Municipal: „Dumnezeu să o odihnească”

Doliu. Din păcate, anunțul decesului a fost făcut chiar de reprezentanții teatrului unde a activat. „Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul publicat de instituție.

Doliu. Luni, 18 martie, s-a stins din viață, la București, după o lungă suferință, actrița Ioana Ene Mihail.

Aceasta a fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc, scrie Cancan.

„Teatrul Municipal „Bacovia” vă anunță cu regret că astăzi, 18 martie, s-a stins din viață, la București, după o lungă suferință, actrița Ioana Ene Mihail (n. 1942). A fost considerată una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe ale teatrului băcăuan și românesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

A absolvit IATC-ul în anul 1966, la clasa Eugeniei Popovici. După absolvire, a fost repartizată la Teatrul din Brăila, apoi, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani, iar din 1970 a devenit actriță a Teatrului Municipal ”Bacovia”.

A interpretat personaje minunate și puternice, pentru care a rămas în amintirea publicului, exemple fiind rolurile Beatrice Hunsdorfer, din ”Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga, Zoe, din ”O scrisoare pierdută”, după I.l.Caragiale, în regia lui Radu Beligan, Josephine Baker, din recitalul ”Hello, Josephine!”, în regia lui Doru Atanasiu, sau Desdemona, în ”Othello”, de W.Shakespeare, în regia lui Ion Omescu, alături de doi mari actori, Damian Crîșmaru și Teofil Vâlcu.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este anunțul oficial făcut de Teatrul Municipal Bacovia.