Evenimentul Zilei > Social > Doi turiști au rămas blocați pe munte, din cauza condițiilor meteo extreme. Au fost căutați cinci ore
Doi turiști au rămas blocați pe munte, din cauza condițiilor meteo extreme. Au fost căutați cinci ore

Doi turiști au rămas blocați pe munte, din cauza condițiilor meteo extreme. Au fost căutați cinci ore

Doi turiști și-au pierdut simțul orientării în timpul ascensiunii pe munte și au rămas blocați din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Doi turiști au rămas blocați, miercuri seară, în zona Platoului Bucegi și au avut nevoie să fie recuperați de salvamontiști. Condițiile meteo erau foarte dificile, turiștii nu s-au mai descurcat și au apelat numărul de urgență. Întreaga operațiune de salvare a durat aproximativ cinci ore. Pentru că vizibilitatea era aproape de zero.

Cei doi turişti au urcat pe un traseu din Valea Albă cu ieşire către Monumentul Eroilor de pe vârful Caraiman. La un moment dat, eu au rămas blocaţi la ieşirea în Platoul Bucegi din cauza întunericului, dar şi a vremii. Era ceaţă şi vânt puternic însoţit de zăpadă, vizibilitatea find extrem de redusă. Oficialii de la Serviciul Salvamont Bușteni a vorbit despre această operațiune foarte solicitantă. S-a intervenit cu două echipe în această acțiune dificilă.

Doi turiști au rămas blocați

„Prima echipă de doi salvatori de la Baza de Salvare Montană Baba Mare a plecat în căutarea lor, iar după o oră a mai plecat o echipă de doi salvatori din Buşteni, pe la Cota 1400 Sinaia, ajungând de aici cu alt snowmobil în ajutorul colegilor.” Au anunțat cei de la Serviciul Salvamont Bușteni.

Salvamontiștii din toată țara au avut foarte mult de lucru și în weekendul trecut, atunci când în 24 de ore au fost înregistrate 87 de apeluri de urgență. Turiștii au suferit accidente în timp ce schiau, au rămas blocați pe traseele montane sau au cerut diverse sfaturi.

Așa arăta lista apelurilor la nivel național

14 apeluri pentru Salvamont Sinaia

– 12 apeluri pentru Salvamont Lupeni

–  11 apeluri pentru Salvamont Harghita

–  7 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin- Muntele Mic

– 6 apeluri pentru Salvamont Sibiu

–  6 apeluri pentru Salvamont Predeal

–  6 apeluri pentru Salvamont Braşov

– 5 apeluri pentru Salvamont Gorj

–  5 apeluri pentru Salvamont Maramureş

–  3 apeluri pentru Salvamont Azuga

–  3 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin- Semenic

– 3 apeluri pentru Salvamont Mureş

–  2 apeluri pentru Salvamont Borşa

–  2 apeluri pentru Salvamont Prahova-Buşteni

–  1 apel pentru Salvamont Suceava

– 1 apel pentru Salvamont Petroşani.