Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi nou-născuţi din Suceava au MURIT în SPITAL după ce au contactat o BACTERIE UCIGAŞĂ
Doi nou-născuţi din Suceava au MURIT în SPITAL după ce au contactat o BACTERIE UCIGAŞĂ

Doi nou-născuţi din Suceava au MURIT în SPITAL după ce au contactat o BACTERIE UCIGAŞĂ

Doi bebeluşi internaţi la Spitalul Judeţean Suceava au murit după au contactat o bacterie periculoasă. Primul a murit la 29 de ore de la naştere, iar cel de-al doilea la 7 zile, după ce a fost transferat la Iaşi.

Potrivit Bzi.ro, după moartea suspectă a celor doi nou-născuţi, direcţia de Sănătate Publică suceava a recoltat probe din secţiile de neonatologie şi obstretică-ginecologie ale Spitalului Judeţean. În 60% dintre acestea s-a găsit bacteria Pseudomonas.

Reprezendanţii unităţii sanitare informează DSP Suceava în legătură cu infecţii luate de bebeluşi din maternitate, după ce au fost informati de medicii de la Iaşi că al doilea bebeluş care a murit prezenta simptomele unei infecţii cu un germen care rezistă la antibiotice.

Totodată, autorităţile au dispus dezinfectarea de urgenţă a secţiilor în care s-a descoperit bacteria Pseudomonas.

“Am identificat prezenta unui microb cu potential periculos, de aceea am initiat impreuna cu spitalul masuri urgente de remediere a acestei situatii. S-au efectuat multiple dezinfectii, am imbunatatit parte dintre circuitele functionale acolo unde am constatat deficiente. In continuarea anchetei epidemiologice, pe noi ne intereseaza sa depistam sursa aparitiei acestei bacterii”, spune directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.