Descoperirea lor vine după ce zeci de jandarmi și polițiști au intrat în alertă, joi, când, din același centru de carantinare au fugit 12 persoane. Forțele de ordine au folosit inclusiv câini de urmă și un elicopter pentru a da de urma lor. Fugarii s-au dispersat în pădurea din apropierea centrului de carantină. Până acum restul de 10 persoane nu au fost găsite încă, iar căutările continuă.

Oamenii legii i-au escortat pe cei doi fugari prinși la spital, pentru a fi testați, conform procedurii, pentru COVID-19. Ulterior, ei vor fi duși din nou în carantină, pentru următoarele 14 zile. De asemenea, pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aceștia au 24, respectiv 42 de ani.

Potrivit oamenilor legii, ”evadații” sunt din Turcia, Libia, Maroc și Algeria. Zece din ei intraseră în carantină la începutul acestei săptămâni, după ce au fost găsiți pe o stradă din Timișoara, unde nu își justificau prezența. Ceilalți doi erau în carantină de mai mult timp, urmând să încheie izolarea obligatorie săptămâna viitoare. Se pare că aceștia ar fi recurs la o diversiune: în centrul de carantinare din containere s-a anunțat, joi la prânz, o defecțiune la o conductă, iar ulterior 12 bărbați au dispărut.

Sursa foto: Recașterea.ro