Evenimentul Zilei > International > Doi copii au fost PRINŞI de gruparea teroristă Statul Islamic. Ce a URMAT a ŞOCAT lumea întreagă
Doi copii au fost PRINŞI de gruparea teroristă Statul Islamic. Ce a URMAT a ŞOCAT  lumea întreagă

Doi copii au fost PRINŞI de gruparea teroristă Statul Islamic. Ce a URMAT a ŞOCAT lumea întreagă

Gest şocant al grupării extremiste Statul Islamic. Doi tineri care nu au respectat Ramadanul au fost atârnaţi de un stâlp. Ramadanul este cea mare sărbătoare a musulmanilor şi reprezintă o lună de post.

''Locuitori ai oraşului Mayadeen, din provincia Deir Ezzor (în estul Siriei), au informat OSDO că Statul Islamic a dat ordin să fie atârnaţi de un stâlp doi băieţi cu vârste mai mici de 18 ani în apropiere de sediul Hisba'' (poliţia jihadistă), a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, informează Agerpres.

Suspendaţi cu nişte frânghii de un stâlp de la amiază, copiii se aflau acolo şi la sfârşitul serii. De asemenea, de corpurile lor era agăţată o pancartă pe care se putea citi “întreruperea postului fără justificare religioasă”.
Statul Islamic, care controlează largi teritorii în Siria şi în Irakul vecin, promovează o variantă extremă a aplicării Shariei (legea islamică). Jihadiştii nu ezită să-i pedepsească pe inamicii lor sau pe cei care nu li se supun prin decapitare, lapidare, flagelare şi simularea crucificării.