Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dodon trece la amenințări. Rizea, la un pas de a fi alungat? Se fac verificări la sânge
Dodon trece la amenințări. Rizea, la un pas de a fi alungat? Se fac verificări la sânge

Dodon trece la amenințări. Rizea, la un pas de a fi alungat? Se fac verificări la sânge

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, anunță că îl va extrăda pe Cristian Rizea în urma dezvăluirilor făcute acesta din urmă în exclusivitate pentru Realitatea Plus.

În urma declarațiilor lui Igor Dodon, Rizea a răspuns clar.

„Anumiți actori politici vor să mă folosească. Mă bucur că a punctat foarte bine domnul președinte Dodon și cred că a risipit toate suspiciunile. A spus corect, DACĂ s-a încălcat legea în privința obținerii cetățeniei moldovenești, ceea ce vă spun fără emoție și cu toate sinceritatea că nu s-a întâmplat, dar, prin absurd, să presupunem că se dovedește, urmează un proces, pentru că aici în Republica Moldova legea este respectată mai mult decât în România.

Nu vreau să fiu folosit de o parte sau de altă, într-o eventuală manipulare. Legea este sfântă pentru toți. Insist și le transmit băieților din presă, credeți că n-au fost invitat la toate televiziunile de aici? Ziariști acoperiți din România, cu Ion Cristoiu cap de listă, le spun că vom continuă dezvăluirile pe pagină mea de FB și la Realitatea Plus. (..) Luni, la Anca Alexandrescu, veți vedea exact (..) Sunt unii ”băieți” din presă, puși de unul sau de altul dintre cei pe care i-am devoalat în episoadele ”Spovedaniei lui Rizea”, care normal că au interese financiare mari pentru a nu pierde robinetele de bani publici, pe spinarea românilor care-și plătesc cinstit taxe și impozite.

Nu am nicio emoție și le-am transmis șmecherilor să nu se bucure degeaba, că voi merge până la capăt”, a declarat Rizea, în direct la Realitatea Plus.

Vă reamintim că, în urma dezvăluirilor făcute de Cristian Rizea, Igor Dondon, președintele Republicii Moldova, anunță că fostul deputat fugar va fi extrădat în România dacă nu are toate documentele legale.

Președintele Donon a mai declarat că va solicita verificări riguroase pentru a se stabili maniera în care Rizea obținut cetățenia moldovenească. În cazul în care se vor descoperi nereguli, Rizea va rămâne fără biletul său de aur.

Rizea, ținut în brațe de Dodon

Cristian Rrizea a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Procurorii DNA l-au acuzat pe politician că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

La Chișinău, ex-deputatul PSD Cristian Rizea s-ar fi bucurat chiar de protecția președintelui Igor Dodon, printr-un consilier prezidențial pe probleme de siguranță națională, se susține în mai multe materiale apărute în presă.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: