„Consider că ea (legea) atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a.”, a scris Igor Dodon pe contul personal  de socializare.

Prin aceste modificări se "interzice transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic altele decât cele produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră" fiind afectată în mod direct Rusia.

Despre ce este vorba: "Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, propus de către deputații Partidului Democrat și cei ai Grupului parlamentar Popular European, a fost revotat pe 7 decembrie, de Parlament, în două lecturi, cu 61 de voturi, după ce prima oară șeful statului a refuzat să promulge proiectul. Conform legislației, dacă este votat repetat un proiect de lege, șeful statului este obligat să-l promulge", notează timpul.md.

Te-ar putea interesa și: