Evenimentul Zilei > Politica > Documentul care aruncă totul în aer. Cîțu nu a avut motiv să îl demită pe Stelian Ion
Documentul care aruncă totul în aer. Cîțu nu a avut motiv să îl demită pe Stelian Ion

Documentul care aruncă totul în aer. Cîțu nu a avut motiv să îl demită pe Stelian Ion

Documentul care dovedește că proiectul de OUG pentru programul Anghel Saligny a sosit la Ministerul Justiției abia după demiterea lui Stelian Ion. Premierul Cîțu îl revocase pe Ion pentru un presupus blocaj pe această temă

Documentul are ca dată de intrare 2 septembrie, iar Ministerul Dezvoltării este instituția care l-a trimis către Ministerul Justiției.

Proiectul pentru programul Anghel Saligny a sosit la o zi după remanierea ministrului Stelian Ion

În acest fel este contrazisă versiunea lansată de premierul Florin Cîțu, care l-a acuzat pe Stelian Ion că nu ar fi vrut să avizeze proiectul de OUG. Stelian Ion a declarat în repetate rânduri că Ministerul Justiției nu putea da un aviz de legalitate pentru că nu avea documentul original. Cu toate acestea, Cîțu a semnat pe 1 septembrie cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, scrie g4media.ro.

Astfel, în seara zilei de 1 septembrie, Florin Cîțu declara la sediul guvernului că „Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”.

Foto: G4Media.ro

 Cîțu a susținut că documentul a fost trimis pe 25 august

Înainte de revocare, Cîţu declarase că originalul ordonanţei privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” a fost transmis Ministerului Justiţiei pe 25 august. „Am verificat cu ministrul Dezvoltării. Pe 25.08 am primit copia că a fost trimis originalul acestei ordonanţe la Ministerul Justiţiei”, a spus premierul.

În replică, Stelian Ion spunea pe 1 septembrie că a primit, de la Ministerul Dezvoltării, doar o copie privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” și nu originalul

Mai mult, Stelian Ion a spus că în acea zi au fost trimise aceleaşi documente şi către Ministerul Transporturilor şi către Ministerul Justiţiei. „Deci, nu avea cum să fie originalul împărţit la mai multe ministere”, a arătat ministrul Stelian Ion.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News