Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Ion și-a luat adio de la Ministerul Justiției: „Am făcut ceea ce trebuia să fac”
Stelian Ion și-a luat adio de la Ministerul Justiției: „Am făcut ceea ce trebuia să fac”

Stelian Ion și-a luat adio de la Ministerul Justiției: „Am făcut ceea ce trebuia să fac”

Florin Cîțu trebuie să plece de la conducerea Guvernului deoarece nu este un partener loial și nu este un lider care să unească și să țină coaliția aproape.

Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion a făcut o serie de declarații la plecarea de la ministerul pe care l-a condus. Stelian Ion a afirmat că pleacă cu fruntea sus și că a făcut tot ceea ce trebuia să facă în ultimele luni. El l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu că nu este un partener loial în coaliție și de aceea trebuie să plece.

„Din păcate, premierul Florin Cîţu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare, nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-şi respectă cuvântul dat şi în general are un respect redus faţă de lege, de Constituție”, a declrat Stelian Ion.

Blocarea legii SIIJ, opera UDMR

Ministrul demis al Justiției a precizat că reproșurile care îi sunt aduse, legate de desființarea SIIJ nu corespund realității. Ministrul a precizat că blocarea legii de desființare a SIIJ în Parlament este opera UDMR care a acționat împreună cu alți lideri politici.

„Plec de la Ministerul Justiției cu fruntea sus. Am făcut ceea ce trebuia să fac în aceste luni. Blocarea SIIJ în Parlament este opera, în principal, a UDMR şi a neimplicării altor lideri politici (…) Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate, au fost doar pretexte”, a afirmat Stelian Ion, la predarea mandatului de ministru al Justiţiei.

Ce se ascunde în spatele revocării

Fostul ministru Stelian Ion a precizat că actul de revocare a sa are legătură cu numirea procurorilor de rang înalt care este o miză pentru politicieni.

„Dincolo de aceste aspecte şi de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde e o miză foarte importantă pentru unii, pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei. recând peste toate aceste lucruri, plecăm de aici cu fruntea sus”, a mai spus Stelian Ion.

Premierul Florin Cîțu l-a demis din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion, reproșându-i că nu a reușit să-și ducă la capăt obiectivele, printre care se numără și desființarea SIIJ. Declarațiile prim-ministrului vin în contextul în care USR-PLUS nu a dorit să aprobe, miercuri, proiectul de investiții Anghel Saligny.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: