Doctorul Anthony Fauci, coordonatorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din America, a declarat în cadrul unui interviu că „a mers pe sârmă”, atunci când l-a contrazis public pe președintele Donald Trump, legat de zvonurile ce vizează coronavirusul. „A fost o afacere riscantă să-i spun lui Trump lucruri pe care nu voia să le audă”, a afirmat doctorul.

Trump afirmase că Hidroxiclorochina şi Azitromicina luate împreună, au şansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei. FDA a reuşit să mute munţii din loc. Mulţumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mişcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”.

Însă, Anthony Fauci a contrazis afirmațiile președintelui SUA și a spus că încearcă și nu-l facă să se simtă jignit. În timpul unei conferințe de presă comune, doctorul a fost surprins dezaprobând printr-un gest spusele politicianului. El a explicat: „Nu vreau să fiu un tip dur. Eu mă bazez doar pe fapte. Și vreau să vorbim având la bază date și dovezi. Eu o să spun ce arată faptele concrete. Din fericire, Donald Trump nu se supără”, a precizat Fauci.