Evenimentul Zilei > Justitie > DNA lovește din nou! Două judecătoare, condamnate la ÎNCHISOARE cu executare
DNA lovește din nou! Două judecătoare, condamnate la ÎNCHISOARE cu executare

DNA lovește din nou! Două judecătoare, condamnate la ÎNCHISOARE cu executare

Cele două judecătoare acuzate că au anulat ilegal o condamnare de şapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu, Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă, au fost condamnate la câte 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu.

Această decizie vine după ce, în mai 2016, cele două judecătoare au fost achitate de Curtea de Apel Bucureşti, însă Instanţa supremă a admis miercuri apelul DNA şi le-a condamnat pe Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă la închisoare cu executare, scrie Agerpres. 

De asemenea, Instanţa supremă a mai decis ca Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă să plătească în solidar dobânzile legale aferente sumei de 18.838.804 lei, calculate de la data de 22 februarie 2012 (data pronunţării deciziei nr. 381/2012) până la data de 25 octombrie 2016 (data anulării deciziei nr.381/2012), către partea civila SC Banca Internaţională a Religiilor SA prin lichidator judiciar SCP Tănasă şi Asociaţii SPRL. 

Cea de-a treia judecătoare implicată în acest caz, Veronica Cîrstoiu, are proces separat la Curtea de Apel Bucureşti, dosar care încă nu a primit o decizie pe fond.  Cele trei judecătoare au fost trimise în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce acestea au admis o contestaţie prin care au anulat o condamnare de şapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul BIR.