Magistrații Înaltei Curți de Căsație și Justiție au constatat grave nereguli comise de procurorii DNA în dosarul în care fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Judecătorii instanței supreme le-au pus în vedere procurorilor DNA să remedieze aceste grave încălcări ale legii și codurilor juridice, altfel vor trimite cauza spre refacerea anchetei. Pe scurt, în decizia ICCJ se admit cererile inculpatilor si constată neregularitatea actului de sesizare ( respectiv a rechizitoriului) și restituie dosarul la DNA. Constată nulitatea ordonanțelor dispuse de procuror in dosar.

”Eu de 8 luni de zile am cariera terminată, reputaţia mea a fost terfelită, aşa încât dacă dosarul a fost întors înapoi la DNA nu e o mare surpriză. Am studiat foarte bine dosarul, împreună cu avocaţii. E incredibil ce poate conţine un astfel de dosar care se bazează pe constatări profund eronate făcute de angajaţii DNA. Faptul că dosarul s-a întors la DNA e o probă evidentă că justiţia s-a întors în România. Am văzut judecători super-profesionişti. Dacă nu era aşa, rămâneam o ţară feudă.”, a spus Gelu Diaconu la România TV, la emisiunea Andreei Crețulescu.

Judecătorii ICCJ le-au pus în vedere DNA ca, “în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii motivate, să remedieze neregularitățile actului de sesizare și va comunica dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”.

Și Victor Ponta a comentat pe Facebook decizia ICCJ:

"Un singur comentariu :

Facem pariu ca acum Tapalaga, Gorghiu , Guran, Clotilde si Digi 24 o sa sara toti sa infiereze abuzurile si greselile procurororilor din cauza??? Pai nu fac eu pariu – ca pierd!

Si Diaconu ramane penal – pentru ca a adus bani la bugetul Romaniei – asa ii trebuie!"