Evenimentul Zilei > Justitie > DNA a cumpărat echipamente IT de la firma unui denunțător din dosarul Microsoft
DNA a cumpărat echipamente IT de la firma unui denunțător din dosarul Microsoft

DNA a cumpărat echipamente IT de la firma unui denunțător din dosarul Microsoft

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a achiziţionat, printr-o procedură de licitaţie deschisă, echipamente IT în valoare totală de 2.486.273,1 lei, fără TVA, potrivit unui anunţ publicat joi în SEAP. Cel mai mare contract, aproape jumătate din sumă, a fost atribuit Docentris SA, o firmă legată de Dragoș Stan, turnător în dosarul Micosoft

Cel mai mare contract, aproape jumătate din sumă, a fost atribuit Docentris SA, o firmă legată de Dragoș Stan, turnător în dosarul Micosoft și făcut scăpat de DNA din dosar alături de mult mai celebrii Pescariu și Florică.O încrengătură de firme prin care este controlat și votul românilor prin Registrul Electoral.

Procurorii DNA arată, în rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan au fost trimişi în judecată, că se clasează cauza faţă de Dinu Pescariu, Dragoş Stan şi Claudiu Florică în cazul faptelor de dare de mită şi cumpărare de trafic de influenţă, pentru care au fost iniţial cercetaţi în dosarul „Microsoft”  Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei faţă de cei trei ar fi acela că aceştia au fost martori denunţători şi le-au spus încă de la începutul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis în trecut.

Anunţul implică încheierea unor contracte de achiziţii publice şi vizează cumpărarea de "echipamente IT – servere, echipamente stocare, staţii de lucru, staţii de lucru mobile, switch-uri, scanere, staţii de achiziţie date, staţii de analiză date, copiere date". În acest sens, au fost atribuite mai multe contracte pe 13 octombrie şi 20 octombrie.

Un contract de furnizare echipamente IT a fost atribuit societăţii Trend Import Export din Bucureşti, valoarea totală finală a acestuia fiind de 283.520,50 de lei, fără TVA, un altul Docentris SA din Capitală (969.500 de lei, fără TVA), iar altul Webspot SRL din Bucureşti (100.760 de lei, fără TVA).

De asemenea, au fost atribuite contracte societăţilor Elsaco Solutions SRL din Botoşani (31.640 de lei, fără TVA), Pro Sys SRL din Bucureşti (307.400 de lei, fără TVA), 2Net Computer SRL din Braşov (521.607,60 de lei, fără TVA) şi Alfasoft SA din Cluj-Napoca (271.845 de lei, fără TVA).

Criteriul de atribuire a contractelor a fost preţul cel mai scăzut, iar principalele modalităţi de finanţare şi plată sunt reprezentate de bugetul de stat.

Locul principal de livrare a acestor echipamente este sediul DNA din strada Ştirbei Vodă, numărul 79-81, Bucureşti, se mai arată în anunţul citat.