Evenimentul ZileiJustitieDNA a trimis în judecată un notar și alte persoane, într-un dosar de retrocedări ilegale. Prejudiciu uriaș

DNA a trimis în judecată un notar și alte persoane, într-un dosar de retrocedări ilegale. Prejudiciu uriaș

DNA a trimis în judecată un notar și alte persoane, într-un dosar de retrocedări ilegale. Prejudiciu uriaș
Procurorii DNA au trimis în judecată, un notar, acuzat că a fost implicat într-o serie de retrocedări ilegale.

Procurorii DNA au trimis în judecată un notar și alte trei persoane, acuzate pentru implicarea în cazul unor retrocedări ilegale. Inculpații ar fi conceput şi emis ilegal un certificat. În care ar fi atestat mai multe date nereale legate de calitatea de moştenitor legal. Prin care au fost retrocedare ilegal mai multe suprafeţe de teren din localitatea Nadăş din judeţul Arad.

DNA a trimis în judecată un notar și alte trei persoane

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Vlai, la data faptei notar public. În sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Dar și a altor trei persoane, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Cine a mai fost trimis în judecată în acest dosar

În dosar a mai fost trimisă în judecată şi societatea Ocolul Silvic Privat Nadăş SRL. La data faptei administrată de două dintre persoanele fizice inculpate. În sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de tăinuire cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (comisă de cele trei persoane fizice).

„În perioada 2006-2010, după decesul acelei persoane, certificatul respectiv le-ar fi permis celor trei inculpaţi, în calitate de moştenitori: reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 8.743 ha teren cu vegetaţie forestieră, păşuni, teren intravilan, situat pe raza administrativă a localităţii Nadăş, judeţul Arad, şi restituirea în mod nelegal a unei clădiri cu 6 apartamente şi terenul aferent, situate în municipiul Arad”. Au afirmat procurorii DNA, conform Agerpres.

La ce valoare se ridică prejudiciul

Prejudiciul total este evaluat la sumele de 27.450.800 euro (terenurilor extravilane inclusiv păşuni, păduri din localitatea Nadăş). Și 4.882.967 lei, sume obţinute din valorificarea masei lemnoase. Bani obținuți fără drept cu titlu de subvenţii pentru păşune şi o sumă reprezentând valoarea clădirii şi a terenului din municipiul Arad.


Accesează: