Evenimentul Zilei > Justitie > Update. DNA a mai primit o palmă! „Un sistem care poate să facă în continuare victime”
Update. DNA a mai primit o palmă! „Un sistem care poate să facă în continuare victime”

Update. DNA a mai primit o palmă! „Un sistem care poate să facă în continuare victime”

Dosarul ”Faţada” în care Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, era urmărită penal pentru fapte de corupţie a fost clasat, anunță procurorii DNA.

UPDATE: Luni seară, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a făcut o serie de precizări după ce a aflat că a fost achitată în dosarul „Fațada”. „Au fost patru infracţiuni de luare de mită, de fapt niciuna nu era luare de mită pentru că nu am luat nimic pentru mine, sau pentru instituţia pe care o conduceam. Totul s-a luat pentru ca oraşul să arate mult mai frumos. S-au făcut nişte sponsorizări din partea unor oameni de afaceri, niciunul nu m-a denunţat. Ei au spus că s-au dat aceste sponsorizări, au aflat dintr-o conferinţă de presă că se renovează centrul Craiovei şi au vrut să fie şi ei părtaşi la aceste lucruri”, a povestit Lia Olguţa Vasilescu, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu: Aici este vorba de un sistem care poate să facă în continuare victime

„Aici este vorba de un sistem care poate să facă în continuare victime, dacă i se permite. În urmă cu un an eu am depus o plângere la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, din păcate nu am avut niciun fel de detaliu că ar fi început vreo anchetă. Plângerea era la adresa atitudinii abuzive a procurorului, care a luat oameni de pe stradă, fără mandat, şi i-a anchetat ore întregi în hoteluri, cu metode staliniste, provocându-le prejudicii psihice şi fizice.

Eu sunt o femeie puternică, am trecut cu fruntea sus prin ce am trecut, tocmai pentru că ştiam că sunt nevinovată şi nu am făcut nimic de care să-mi fie ruşine. Probabil că, dacă aş lua-o de la capăt, aş face acelaşi lucru. Am făcut totul pentru oraşul în care sunt iar primar. A fost vorba de metode care nu mai pot continua aşa cum au fost ele”, a mai spus primarul Craiovei.


DNA a clasat dosarul ”Faţada” în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, era urmărită penal, pentru că le-ar fi solicitat mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar şi pentru că şi-ar fi folosit influenţa pentru obţinerea unor sume de bani pentru campania electorală din 2012.

Conform ordonanţei de clasare a DNA remisă părţilor, Vasilescu era cercetată pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, luare de mită şi spălare de bani, iar procurorul de caz a dispus clasarea urmării penale, motivând că nu există probe prin care să se poată stabili că aceasta „ar fi condiţionat derularea în bune condiţii a contractelor de Primăria Craiova de efectivitatea sponsorizărilor”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE