Evenimentul Zilei > Politica > DIVERGENŢE în PSD. Social-democraţii NU se mai ÎNŢELEG
DIVERGENŢE în PSD. Social-democraţii NU se mai ÎNŢELEG

DIVERGENŢE în PSD. Social-democraţii NU se mai ÎNŢELEG

Vicepreşedintele PSD, Rovana Plumb, a susţinut că partidul nu a luat "niciodată în calcul contramanifestaţii", însă Codrin Ştefănescu s-a ocupat deja de sondaje pe Facebook.

"În primul rând că protestele într-o democraţie sunt fireşti, sunt normale, fiecare trebuie să îşi exprime punctul de vedere, dar în ceea ce priveşte violenţele nu voi fi niciodată de acord cu aşa ceva. Astfel de proteste trebuie să fie paşnice, sunt fireşti, însă în niciun caz nu trebuie să avem asemenea acte de violenţă", a spus Rovana Plumb la Palatul Parlamentului înainte de reuniunea CExN a PSD, citată de Agerpres.

În timp ce deputata Rovana Plumb a afirmat că PSD "nu a luat în calcul niciodată contramanifestaţii", secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, a făcut zilele trecute o consultare pe Facebook

"Sondaj! Credeţi că ar trebui să organizăm şi noi un miting de susţinere? Un miting pentru libertate, drepturi şi normalitate? Un miting pentru salvarea României din ghearele acestui sistem odios? Unul cu adevărat uriaş pentru apărarea votului nostru din 11 decembrie şi pentru democraţie? Rog să răspundeţi cu DA sau Nu!", a scris Ştefănescu.  

De asemenea, el a susținut că PSD trebuie să ia o decizie joi dacă va organiza o contramanifestație, deoarece ar exista o presiune foarte mare în acest sens: ”E mare presiune din partea alegătorilor, a susținătorilor și a membrilor PSD. Presiunea e uriașă și apasă pe umerii noștri. Uitați-vă în mediul online… presiunea e uriașă! Trebuie să tragem o concluzie foarte urgentă”.

În ceea ce priveşte organizarea de către social-democraţi a unor mitinguri de susţinere, Plumb a spus că subiectul se discută, de asemenea, în CExN.