Evenimentul Zilei > Actualitate > DISTRACȚII și PARADE GRANDIOASE de Ziua Constanței
DISTRACȚII și PARADE GRANDIOASE de Ziua Constanței

DISTRACȚII și PARADE GRANDIOASE de Ziua Constanței

Sfârșit de săptămână plin de evenimente la Constanța. Timp de trei zile, până luni când, de sfinții Constantin și Elena, se sărbătorește Ziua Constanței, autoritățile au pregătit mai multe manifestări artistice, culturale, turistice și relaxante.

Surprizele au început sâmbătă dimineață, când Regia Autonomă de Transport în Comun a scos pe traseu autobuzele supraetajate, invitându-i pe localnici și turiști să orașul din mers. Autobuzele etajate circulă până luni, inclusiv, între orele 9,00 și 18,00.  Linia specială circulă din oră în oră, pe traseul Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta – str. Termele Romane – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Stațiunea Mamaia.

Autobuzele supraetajate vor face opriri speciale la intrarea în dana de pasageri a Portului Constanța unde superbul Bric Mircea vă așteaptă să urcați pe punte și să-i descoperiți frumusețea. Nava școală va putea fi vizitată sâmbătă, 19 mai, între orele 15:00-18:00 iar în zilele de duminică, 20 mai și luni, 21 mai, între orele 09:00 – 18:00.

 

Și Muzeul de Artă Populară marchează Ziua Constanței, organizând două evenimente de excepție: timp de trei zile, în perioada 19-21 mai, se va desfășura Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, prima manifestare de acest gen care aparține etniilor din Dobrogea. La târgul deschis pe platoul din fața instituției de cultură vor participa meșteri români, ruși lipoveni, bulgari, greci, turci, tătari și armeni. În interiorul muzeului, va putea fi vizitată expoziția temporară „Multiculturalitatea dobrogeană”, aceasta fiind însoțită de un bogat material foto-documentar.

Și Cazinoul a fost inclus în programul special și va marca „Ziua Constanței” printr-un vernisaj deosebit, organizat de Ordinul Arhitecților din România, expoziție care va putea fi admirată începând de luni, 21 mai, între orele 10:00 – 18:00. Toate aceste evenimente vor culmina luni, de Ziua Constanței, când pe străzile din municipiu va defila o paradă impresionantă, la care vor participa peste 2000 de elevi, liceeni, studenți, sportivi, structuri militare, inclusiv jandarmi călare sau militari britanici și americani. Parada va pleca la ora 16:00 de la Sala Sporturilor și va ajunge în Piața Ovidiu.  Pentru ca toate evenimentele să se desfășoare în cele mai bune condiții, începând de duminică seara, până luni seara, circulația în centrul orașului va fi interzisă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.