Edilul a publicat un anunț pe propria pagină de Facebook, în acest sens, anunțându-și consătenii de hotărârea pe care a luat-o.

Lumea a aflat astfel, după cum arată portalul www.vremeanoua.ro, că s-a zis cu distracția din acest an. 

Edilul mai spune în textul său că mai mult de jumătate din drumurile din comună au fost grav afectate de precipitații, așa că nu putea să mai meargă înainte cu programul Zilei satului.

Distracția programată pe 20 iulie avea un buget, din visteria locală, de 30.000 de lei. Edilul a decis ca din banii aceștia să cumpere piatră.

Jurnaliștii locali remarcă faptul că după acest anunț nu a existat nicio critică din partea vreunui sătean pentru anularea sărbătorii. 

Iată în continuare o parte din mesajul primarului din Vinderei : ”„Fenomenele meteorologice periculoase (ploi torențiale), din perioada 3-9 iunie, care au afectat peste 50% din infrastructura comunei (drumuri sãtești, drumuri judetene), ne situeazã, în urma procesului verbal întocmit de Comitetul Judetean pentru Situații de Urgentã Vaslui, printre comunele cele mai afectate. 

Valoarea totalã a pagubelor produse în urma acestor ploi torențiale este 1.687.500 de lei pentru drumurile sãtești si comunale și 562.500 de lei pentru drumurile judetene. 

Suntem într-o situație foarte grea, întrucât comuna noastrã nu dispune de acesti bani.

 Am hotãrât sã anulãm organizarea Zilelor comunei și sã redirecționãm toate resursele financiare cãtre repararea drumurilor”, a scris primarul.

Acesta le cere consătenilor săi să își decolmateze șanțurile de scurgere a apei din dreptul caselor lor și mai ales să curețe mâlul adunat în dreptul podețelor, tot din fața fiecărei case. 

Te-ar putea interesa și: