Evenimentul Zilei > Politica > Discuții despre „Dumnezeu” la Înalta Curte. O martoră îl „îngroapă” pe Liviu Dragnea
Discuții despre „Dumnezeu” la Înalta Curte. O martoră îl „îngroapă” pe Liviu Dragnea

Discuții despre „Dumnezeu” la Înalta Curte. O martoră îl „îngroapă” pe Liviu Dragnea

O directoare de la Asistenţă Socială a declarat - în dosarul în care Liviu Dragnea şi fosta lui soţie, Bombonica Prodana, sunt judecaţi pentru menţinerea ilegală în funcţie a două angajate - că liderul PSD era „un fel de Dumnezeu” în judeţul Teleorman

Mirela Chera, şefa Serviciului de Asistenţă Socială din Teleorman, a recunoscut, ieri, în faţa Instanţei Supreme ce n-a spus nici în faţa procurorilor: Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu primeau salariu de la Protecţia Copilului, deşi nu veneau la muncă, deoarece erau protejatele lui Liviu Dragnea. Judecătorul Ştefan Pistol i-a atras atenţia martorei că în faţa procurorilor a susţinut altceva, că angajatele ar fi fost protejatele directoarei Floarea Alesu şi a întrebat-o cum îşi explică aceste susţineri.

„Toată lumea vorbea în instituţie că cele două erau protejate de preşedintele Consiliului Judeţean, respectiv Liviu Dragnea. (…) E adevăratcă nu am făcut astfel de referiri, ci numai afirmaţii în sensul că cele două erau protejate de directoarea Alesu Floarea, dar explic asta prin faptul că şi doamna Alesu Floarea era în funcţie în virtutea protecţei pe care şi ea o avea de la Liviu Dragnea”, a spus Mirela Chera.

„Dumnezeul” din Teleorman

„Pe Alesu cine a numit- o?”, a întrebat-o judecătorul pe martoră, iar aceasta a răspuns aproape evlavios: „Domnu’ preşedinte Liviu Dragnea”.

„Dar cum putea s-o numească?”, a insistat magistratul. „Fiind în subordinea Consiliului Judeţean, avea posibilitatea numirii directorilor. Chiar când a numit-o pe Alesu, a venit personal să ne-o prezinte”, a răspuns martora.

Mirela Chera a arătat că directoarea Alesu instruia martorii ce să declare la DNA pentru a nu fi incriminată şi le spunea că cei care declară ceva împotriva ei vor avea de suferit. Angajaţii se temeau şi de directoare, şi de Dragnea.

„Am mai precizat că domnu’ Dragnea era un fel de Dumnezeu, în sensul că toată lumea îl asculta. Şi acum. Nimeni nu făcea altfel, să nu îl supere”, a spus martora.

După începerea anchetei DNA, Mirela Chera a spus că Floarea Alesu a încercat să ascundă faptul că cele două au fost plătite, fără a munci: Alisa Stoica a venit la serviciu, unde i s-au întocmit acte în care s-a consemnat prezenţa ei în mod retroactiv, iar Adrianei Botorogeanu i s-a făcut un „tur” al instituţiei, pentru a şti unde sunt birourile în caz că va fi întrebată la DNA.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: