Se plimbă cu avioane private, dar țin discursuri despre încălzirea globală. Harry și Meghan, la ONU

Se plimbă cu avioane private, dar țin discursuri despre încălzirea globală. Harry și Meghan, la ONU Prințul Harry. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Răsfățatul” familiei regale a participat la ceremonia anuală de omagiere a lui Nelson Mandela. El a avut un discurs foarte dur și a vorbit despre contextul mondial foarte agitat.

Prințul Harry a atras toate privirile la Adunarea Generală a ONU, în cadrul ceremoniei anuale de omagiere a lui Nelson Mandela. Nepotul Reginei Angliei a declarat că lumea pe care o cunoaștem astăzi „este din nou în flăcări”, precizând că modificările climatice vor afecta serios modul de viață pe care îl cunoaștem acum.

Prințul Harry a fost însoțit de soția sa, Meghan Markle, la ONU, nepotul Reginei vorbind despre modul în care o simplă fotografie cu liderul sud-african i-a marcat viața.

”Când am văzut fotografia pentru prima oară, ceea ce m-a izbit imediat a fost bucuria de pe faţa mamei mele”, a declarat Harry, scrie news.ro. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Lumea se confruntă cu un război ce nu își avea rostul în secolul 21 și cu fenomene extreme

Totodată, Harry a mărturisit că asistăm la un atac mondial împotriva democrației și libertății, el făcând referire la războiul din Ucraina și la „reculul drepturilor constituționale” în Statele Unite privind avortul.

Prințul Harry a vorbit și despre situația actuală de pe continentul african, unde milioane de oameni sunt influențați de deciziile pe care cele mai puternice persoane le fac.

”Pandemia de Covid-19, războiul şi inflaţia au aruncat Africa într-o criză energetică şi alimentară.  În timp ce noi ne aflăm astăzi, aici, lumea noastră este din nou în flăcări. Această criză nu face decât să se agraveze dacă liderii noştri nu conduc, dacă ţările reprezentate prin mandate în această sală nu iau decizii îndrăzneţe şi transformatoare”, a mai spus nepotul Reginei.

În încheierea mesajului său, Prințul Harry a declarat că mereu a găsit speranță pe continentul african deoarece „în pofida dificultăţilor persistente, oamenii din Africa „încarnează spiritul, ideile şi idealurile lui Mandela, care se sprijină pe progresul pe care a contribuit să-l facă posibil”, a concluzionat Harry.

Și șeful ONU a avut un discurs profund cu privire la situația actuală a lumii. Antonio Guterres a avertizat că omenirea se îndreaptă spre o sinucidere asistată, dacă guvernele lumii nu vor lucra împreună pentru salvarea a ce a mai rămas de salvat, precizând că nu este încă târziu pentru a interveni și a stopa încălzirea globală și efectele sale.