Evenimentul Zilei > Justitie > Directorul SRI a adus un OMAGIU celor care au slujit NAŢIUNEA română. Hellvig: „Tinerii trebuie să înţeleagă ce GREU s-a obţinut DEMOCRAŢIA”
Directorul SRI a adus un OMAGIU celor care au slujit NAŢIUNEA română. Hellvig: „Tinerii trebuie să înţeleagă ce GREU s-a obţinut DEMOCRAŢIA”

Directorul SRI a adus un OMAGIU celor care au slujit NAŢIUNEA română. Hellvig: „Tinerii trebuie să înţeleagă ce GREU s-a obţinut DEMOCRAŢIA”

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost prezent, vineri, la Monumentul închinat Eroilor Antiterorişti, pentru a aduce un omagiu celor care au slujit naţiunea română, afirmând că tinerii trebuie să înţeleagă cât greu s-au obţinut democraţia şi libertatea.

La monument, pentru a marca Ziua Luptătorului Antiterorist, au fost depuse vineri coroane de flori din partea Serviciului Român de Informaţii, a Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului şi a Brigadei Antiteroriste. La ceremonie au participat mai multe zeci de persoane, nu doar reprezentanţi ai conducerii SRI, ci şi cadre active, în rezervă şi familiile eroilor.

"E un moment special din istoria Serviciului, un moment în care încercăm cu toţii să ne comemorăm eroii, să ne aducem aminte de lucrurile importante din istoria noastră şi să nu îi uităm niciodată pe cei care au slujit această naţiune. Pentru mine este un moment emoţionant şi onorant. Nu cred că există cuvinte care să exprime cu adevărat întregul nostru respect faţă de eroii noştri. Ceea ce sigur ştiu că trebuie să facem este ca de fiecare dată – aşa cum ne întâlnim în fiecare an în decembrie – să facem şi în viitor. Istoria, viaţa şi naţiunea ne obligă ca aceste momente să facă parte din existenţa noastră. Este obligatoriu ca cei tineri, care vin şi slujesc această naţiune, să înţeleagă ce greu s-au obţinut democraţia şi libertatea", a spus Eduard Hellvig, potrivit Agerpres.

Totodată, directorul SRI şi-a exprimat speranţa că anul viitor nu va aduce nicio "surpriză strategică" şi a mulţumit tuturor instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, subliniind că numai împreună pot preveni orice formă de terorism din România.

"Trăim momente extrem de complicate şi la nivel internaţional. Terorismul a căpătat noi forme, din ce în ce mai urâte. Astăzi aş vrea să aduc mulţumiri foştilor ofiţeri, subofiţeri, să aduc mulţumiri actualilor ofiţeri şi subofiţeri, tuturor oamenilor de intelligence care fac zi de zi, în anonimitate, toate eforturile ca să avem o societate liniştită, fără niciun eveniment de terorism în România. Dacă până azi nu am avut nicio surpriză strategică este meritul acestor ofiţeri de intelligence, care sacrifică viaţa de familie pentru a asigura liniştea cetăţenilor României", a spus el.

În decembrie 2012, în zona bulevardului Drumul Taberei a fost inaugurat Monumentul Luptătorului Antiterorist, închinat eroilor care şi-au jertfit viaţa în misiuni antiteroriste. Monumentul este realizat de SRI pe locul unde în decembrie 1989 şi-au pierdut viaţa şapte militari ai USLA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.