Directorul Complexului Energetic Turceni, cercetat în libertate

Directorul Complexului Energetic Turceni, cercetat în libertate

Dumitru Cristea, directorul suspendat din funcţie al Complexului Energetic (CE) Turceni, a fost pus ieri în libertate de magistraţii Tribunalului Gorj, după ce marţi seară a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Cristea a intrat în sala de judecată cu privirea în pământ şi fără să facă niciun fel de declaraţii.

Acuzat de abuz în serviciu

Avocatul acestuia, Mihai Iacob, a declarat că procurorii au încălcat mai multe reguli procesuale. „Procurorii DNA s-au grăbit în luarea deciziei de reţinere a clientului meu. Domnului Cristea i s-au încălcat drepturile procesuale. Există un Cod de Procedură Penală care trebuie respectat de toată lumea, inclusiv de către procurorii anticorupţie“, explică avocatul Mihai Iacob, de la firma de avocatură „Şova şi Asociaţii“, care reprezintă în instanţă interesele CE Turceni. Procurorii DNA au făcut recurs la decizia Tribunalului Gorj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitru Cristea este acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu pentru că ar fi achiziţionat un buldotanc nefuncţional la un preţ supraevaluat, iar prejudiciul estimat de anchetatori este de 800.000 de lei. Alături de Dumitru Cristea, în acelaşi dosar mai sunt cercetate şi alte persoane din conducerea unităţii, precum şi reprezentanţi ai mai multor societăţi implicate în tranzacţie. Printre acestea se află şi o firmă a fostului prefect de Gorj, Mugurel Surupăceanu, Tutto Mobili SRL.

Pe de altă parte, procurorii au aplicat, încă de la începutul săptămânii, sechestru pe o parte din bunurile lui Dumitru Cristea. De altfel, averea acestuia este verificată de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Integritate, după ce Dumitru Cristea a încasat, la jumătatea acestui an, o primă-record de 145.000 lei.