Evenimentul Zilei > Actualitate > Directorii școlilor își bat capul cum să recupereze orele pierdute
Directorii școlilor își bat capul cum să recupereze orele pierdute

Directorii școlilor își bat capul cum să recupereze orele pierdute

Dificilă sarcină pentru directorii școlilor unde au fost suspendate cursurile în perioada 9-13 ianuarie, când România a fost răvășită de viscol și ger.

Orele din semestrul I trebuiau să fie reluate din 9 ianuarie. Numai că, șapte județe, respectiv Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea, au fost sub codul portocaliu. Mai mult, în Municipiul București, Inspectoratul Şcolar a decis amânarea până în 16 ianuarie a revenirii la şcoală a mii de elevi.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerul Educaţiei, Liviu Pop, susținea că recuperarea orelor se va face până la sfârşitul anului şcolar, fiind vorba despre ore de evaluare, şi nu de predare. Între timp, directorii școlilor au anunțat că vor stabili, la nivelul fiecărei instituții, un orar de recuperare.

Decizia aparţine şcolilor

Unii dintre părinți au cerut ca zilele să fie recuperate pe 23 și 24 ianuarie, însă nu toți au fost de acord. La alte unități școlare, elevii vor veni la școală câte o sâmbătă pe lună, iar în alte instituții se va studia în plus, în timpul rezervat pregătirii pentru concursuri sau olimpiade. Și pe dascălii de la Liceul Teoretic ,,Ştefan Odobleja” din Bucureşti îi îngrijorează modalitatea de recuperare a materiei care a fost pierdută în zilele libere. Există posibilitatea ca Inspectoratele Şcolare Judeţene să emită o decizie în acest sens. ,,Până avem dispoziţii noi de la ISMB, noi, în cancelarii, ne gândim care este cea mai bună variantă”, a declarat conducerea liceului.