Director de agenţie de asigurări şi poştaş, trimişi în judecată

Director de agenţie de asigurări şi poştaş, trimişi în judecată

Procurorii ieşeni au făcut astăzi bilanţul delapidatorilor care au dat în Iaşi.

Ildico Forgaci, în vârstă de 45 de ani, director la SC. BT Asigurări Transilvania – Agenţia Iaşi, a fost trimisă în judecată pentru că şi-a însuşit din gestiune suma de 21.342 lei, în perioada iulie – august 2007. Femeia era director la agenţie din iunie 2006, iar în perioada indicată în rechizitoriu a încheiat 11 poliţe de asigurare pentru care a încasat bani de la beneficiari, dar “a omis” să depună banii la casierie. Femeia va fi judecată în stare de libertate pentru delapidare.

Tot astăzi procurorii l-au trimis în judecată şi pe Dumitru Tiberiu Crengăniş, în vârstă de 33 de ani, angajat ca factor poştal la Oficiul Poştal 11 Iaşi pentru o perioadă determinată, respectiv februarie – mai 2008. La nici o lună după angajare tânărul a fugit cu suma de 54.801 lei, echivalentul a 165 de pensii şi două mandate poştale.

S-a stabilit că îi fusese încredinţată suma de 90.000 lei din care trebuia să achite 236 de pensii şi şase mandate poştale. După ce a dus pensiile la 71 de pensionari ieşeni tânărului i-a venit ideea să fugă cu restul de bani. Procurorii nu l-au găsit nici până în ziua de astăzi şi presupun că este plecat în străinătate.

Ne puteți urmări și pe Google News