Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo tremură pentru menţinerea în Liga I! „Câinii roşii”, umiliţi de ultima clasată
Dinamo tremură pentru menţinerea în Liga I! „Câinii roşii”, umiliţi de ultima clasată

Dinamo tremură pentru menţinerea în Liga I! „Câinii roşii”, umiliţi de ultima clasată

Alt antrenor, dar aceeaşi evoluţie dezamăgitoare. Dinamo Bucureşti s-a prezentat în deplasarea de ieri seară, din Copou, cu un nou tehnician la timonă, însă jocul etalat de căpitanul croat Ante Puljic şi ceilalţi coechipieri ai săi nu s-a ridicat deloc la aşteptări.

Dinamo a trăit o nouă umilinţă pe terenul ultimei clasate din Liga I, Poli Iaşi, în faţa căreia a cedat cu scorul de 0 – 1, iar „câinii roşii” încep să se afunde tot mai mult în zona retrogradării. Deşi la începutul sezonului îşi făceau calcule pentru o calificare în cupele europene, alb – roşii  tremură acum tot mai tare chiar şi pentru menţinerea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Gigi Mulţescu nu a reuşit să schimbe peste noapte jocul grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare. Extrem de dezamăgit de prestaţia elevilor săi, veteranul în vârstă de 69 de ani critică erorile copilăreşti de pe faza defensivă, dar nu uită nici să-i urecheze pe oamenii din atac, care au ratat, cu multă nonşalanţă, mai multe ocazii de a înscrie, în primele patruzeci şi cinci de minute.

„Am pierdut această partidă în prima repriză, când am avut patru sau cinci oportunităţi de a marca. Partea a doua a fost apoi una slabă, iar jucătorii care au intrat pe parcurs nu au adus niciun plus. Au fost nerealizări mari din partea elevilor mei şi greşeli ca în curtea şcolii” şi-a certat Mulţescu jucătorii, la flash – interviurile de la sfârşitul confruntării din Moldova.

Mulţescu se bucură de pauza competiţională

Mulţescu se plânge de numeroasele absenţe din lotul dinamovist, cauzate de accidentări şi speră că va avea suficient timp la dispoziţie pentru a pune la punct mecanismele de joc ale trupei din „Groapă” în scurta pauză competiţională, prilejuită de meciurile echipei naţionale.

„E greu, e foarte greu. Ne-au lipsit cinci jucători de bază. E foarte bună această pauză. Avem timp să ne recuperăm jucătorii care sunt accidentaţi şi să completăm pregătirea” a găsit experimentatul antrenor al „câinilor roşii” şi un aspect pozitiv, în această perioadă neagră pentru Dinamo.

Ieşenii pun punct seriei nefaste de rezultate

De partea cealaltă, italianul de pe banca ieşenilor, Nicolo Napoli, a obţinut primul succes de la revenirea sa în campionatul din România. După corecţia suferită runda precedentă, în deplasarea de la Cluj, formaţia din Copou a izbutit să pună punct, ieri seară, seriei infernale de douăsprezece partide consecutive fără victorie.

„Am evoluat bine în acest meci. Am muncit mult, iar cele trei puncte sunt foarte importante în încercarea noastră de a ne salva de la retrogradare. Această pauză vine foarte bine pentru noi şi ne permite să lucrăm” a comentat Napoli, în urma succesului repurtat în faţa „câinilor roşii”.