Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo – Steaua, un derby din care n-a mai rămas nici numele. Scormonind prin cenușa marii rivalități
Dinamo – Steaua, un derby din care n-a mai rămas nici numele. Scormonind prin cenușa marii rivalități

Dinamo – Steaua, un derby din care n-a mai rămas nici numele. Scormonind prin cenușa marii rivalități

De marile echipe ale fotbalului românesc nu se mai poate spune că a rămas nici numele, ținând cont că „roș-albaștrii” se numesc FCSB.

Dinamo și FCSB (fostă Steaua) se întâlnesc, diseară, de la ora 20.00, pe „Arena Națională”, în etapa a 25-a a Ligii I. Va fi un meci ridicat la rang de derby, o amintire a ceea ce pe vremuri era „Unicul Derby”. Pentru mulți suporteri, rivalitatea mai pâlpâie încă, chiar și în condițiile în care echipa lui Gigi Becali și-a pierdut numele și palamaresul, în urma deciziei unei instanțe judecătorești, pronunțate în 2014.

Considerând că putem discuta despre marea rivalitate dintre Dinamo și Steaua, evz.ro vă propune o trecere în revistă a momenteleor care au rămas nemuritoare în disputa Dinamo – Steaua. Nu înainte de-a stabili contextul în care se află cele două formații în acest moment. Echipa din Ștefan cel Mare n-a mai câștigat titlul din 2007 și a ratat pentru al treilea sezon consecutiv calificarea în paly-off.

Ionuț Negoiță spune că vrea să vândă clubul, dar nu găsește cumpărători, iar falimentul bate la ușă.

FCSB a triumfat ultima dată în competiția internă și de atunci s-a abonat an de an la locul secund. Mulți fani s-au debranșat sentimental de la gruparea „roș-albaștră”, nu atât din cauza eșecurilor interminabile și a scandalului cu CSA Steaua, cât din cauza modului în care Gigi Becali administrează echipa. Meciul o găsește pe Dinamo pe locul al 9-lea, iar pe FCSB pe poziția a 3-a.

– Primul meci dintre Dinamo și Steaua s-a disputat la data de 21 noiembrie 1948 și a fost câștigat de „roș-albi”, scor 1-0. „Roș-albaștrii” se numeau atunci CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei).

– 1 octombrie 1951. Dinamo se impune, acasă, cu scorul de 6-2. Trei goluri sunt marcate de Alexandru Ene I, cel care a rămas și până astăzi singurul dinamovist care a reușit un hattrick în marele derby.

– 16 iunie 1954 se consemnează primul rezultat de egalitate fără goluri între cele două rivale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE