Dinamo, cu „Moţ” în frunte

Dinamo, cu „Moţ” în frunte

Ioan Ovidiu Sabău tratează cu Nicolae Badea, prin telefon, detaliile sosirii în „Groapă”.

Echipa de fotbal Dinamo urmează să schimbe, în zilele urmă-toare, antrenorul, după eşecul suferit în acest sezon, pe care l-a încheiat pe locul trei, ratând astfel şansa de a participa măcar în preliminariile Ligi Campionilor. Conducerea „câinilor roşii” plănuieşte să-l numească pe Ioan Ovidiu Sabău în funcţia de antrenor principal. Deocamdată, actualul tehnician, Mircea Rednic, nu şi-a dat demisia, fiind ţinut pe loc de dorinţa de a pleca din „Groapă” cu buzunarele pline cu bani (se vorbeşte de existenţa unei clauze de reziliere de un milion de euro).

„Puriul” se află momentan în Belgia, de unde ar urma să revină la finalul săptămânii, pentru ca apoi să plece spre Arabia Saudită, unde îl aşteaptă un contract la Al-Ettifaq. Arabii îl ademenesc cu un salariu de 800.000 de dolari pe sezon.

„Îmi doresc să se concretizeze ceva”

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan Ovidiu Sabău nu a vrut să comenteze prea mult pe marginea viitorului său în „Ştefan cel Mare”, din respect pentru Mircea Rednic. Cei doi se ştiu de la finalul anilor ă80, când erau colegi la Dinamo sub bagheta lui Mircea Lucescu. De altfel, prietenia care-i leagă a făcut ca, în septembrie 2007, după ce Rednic a fost demis prima oară de la conducerea „câinilor”, Sabău să refuze locul rămas liber la Dinamo. Acum, însă, Neluţu pare decis să spună un „da” hotărât propunerii primite şi a venit, aseară, de urgenţă în Capitală, pentru a negocia contractul cu gruparea din Ştefan cel Mare.

„Am venit pentru discuţii şi după ce vorbim, sper să ne dăm seama dacă putem colabora. Depinde de obiectivul pe care îl vor propune ambele părţi. La Dinamo e normal să se vrea titlul şi Cupa. Nu mă sperie problemele de la club şi nici presiunea obiectivelor”, a declarat Neluţu Sabău la sosirea în Bucureşti.

Trei jucători împrumutaţi de „roş-albi” la Bistriţa?

Sabău n-a participat ieri la cununia civilă a lui Cosmin Frăsinescu, deşi îşi anunţase prezenţa, dar a fost duminică, la Bistriţa, la nunta portarului Albuţ. La petrecerea de ieri a venit însă Jean Pădureanu, care li s-a confesat prietenilor. „Neluţu se duce sigur la Dinamo, care va ceda la Bistriţa trei jucători sub formă de împrumut”, le-ar fi spus „Lordul” nuntaşilor.

3 titluri de campion a câştigat Sabău ca jucător: unu cu Dinamo şi două cu Rapid

PROVOCARE

Neluţu, misionar între „câini”

Ioan Ovidiu Sabău a început fotbalul la „U” Cluj, în 1986. După o haltă de un an la ASA Târgu- Mureş, „Moţul” a ajuns la Dinamo în 1988, iar după Revoluţie a fost cumpărat de Feyenoord Rotterdam, pentru un milion de dolari. Olanda a fost ţara în care Neluţu a luat prima oară contact cu religia „Martorilor lui Iehova”, în 1992. Sabău a fost impresionat de misionarismul iehoviştilor şi, când a revenit în România, în 1998, a declarat că vrea să meargă din casă în casă pentru a împărţi materialele tipărite de fraţii săi întru credinţă.

Capii Bisericii iehoviste nu fac însă un titlu de glorie din faptul că Ioan Ovidiu Sabău şi-a făcut publică opţiunea religioasă. „Noi nu ne închinăm oamenilor, aşa că nu ne dăm mari că-l avem pe Sabău. Puţin ne interesează meseriile pe care le au fraţii noştri. Singurul lucru bun pentru noi e că el are acces la nişte persoane la care noi, ceilalţi, nu avem acces”, ne-a declarat unul dintre liderii „Martorilor lui Iehova”.

Accidentările pe care Sabău le-a suferit în perioada cât a jucat la Brescia au fost puse de cârcotaşi pe seama trecerii de la credinţa strămoşească la „pocăiţi”. Sabău a demonstrat că religia nu are nimic în comun cu fotbalul, câştigând două campionate cu Rapid şi revenind în 1999 la naţională. Chiar dacă a fost duşmanul dinamoviştilor în ultimii ani ai carierei de jucător, declarând că Rapid este clubul vieţii sale, Sabău revine acum în „Groapă” cu inima deschisă, lăsând Giuleştiul în beznă. „Mai sunt contacte şi cu alte echipe. Una este Craiova”, a recunoscut ieri fostul internaţional. AMBIŢIOS

Sătul de fotbal mic

Ioan Ovidiu Sabău a declarat ieri, în emisiunea „Evenimentele zilei”, realizată împreună cu B1 din redacţia EVZ, că nu a mai dorit să lucreze la Bistriţa. „Sunt sătul de provocări mici. Am nevoie de o echipă la care pot obţine performanţe”, a spus „Moţul”, care a petrecut patru ani la Bistriţa, timp în care nu a reuşit mai mult de un loc 6 în Liga I. Anul acesta, echipa ardeleană s-a salvat de la retrogradare şi cu „ajutorul” preşedintelui Jean Pădureanu.

"Dacă e nevoie, o să fiu şi dur. Nu ar trebui să existe astfel de escapade la o echipă de profesionişti. O să vorbesc cu jucătorii, dar fără să-i constrâng.", Ioan Ovidiu Sabău, fost antrenor la Bistriţa RIVALITATE. După Revoluţie, în tricoul Rapidului, Sabău (dreapta, în duel cu Ovidiu Tâlvan) a fost un adversar tradiţional al dinamoviştilor Foto: Arhiva EVZ

ARGEŞUL, PE TARABĂ

Ilie Penescu: „Dacă Turcu vrea, negociem”

Vasile Turcu, vicepreşedintele celor de la Dinamo, e dispus să plece de la echipă, acţiunile sale urmând a fi cumpărate de Marius Vizer. După cum a declarat în exclusivitate pentru EVZ, acţionarul „câinilor” este interesat să preia pachetul majoritar de acţiuni de la FC Argeş, formaţie care riscă retrogradarea în urma actelor de corupţie ale patronului Cornel Penescu, şi să creeze o formaţie redutabilă. „O să dau opt milioane de euro la bugetul clubului, restul să dea autorităţile locale. Sunt prieten bun cu domnul Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Mi-ar plăcea să colaborăm”, ne spunea deunăzi Turcu.

La auzul veştii că Vasile Turcu e dispus să finanţeze gruparea din Trivale în locul lui Cornel Penescu, aflat în arest pentru dare de mită, Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a precizat. „Într-adevăr, am fost sunat de Turcu. El şi-a dorit să poarte o discuţie cu mine. Deabia acum am aflat, de la dumneavoastră, care ar fi tema discuţiei... Deocamdată, nu pot intra în niciun fel de discuţie, pentru că FC Argeş este o afacere privată. M-am ocupat de soarta clubului timp de cinci ani, acum nu mai am nicio legătură. Mă interesează ca în Argeş să fie fotbal de calitate şi atât! Nu mă bag în afacerile altora. Este treaba domnului Turcu dacă vrea să vină la FC Argeş”, ne-a declarat ieri Nicolescu.

Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, n-a purtat nicio discuţie cu Turcu pe tema vânzării acţiunilor. „Domnul Turcu trebuia să mă sune mai întâi pe mine, înainte de a face declaraţii de presă. Dacă vrea, ne putem pune la masă, pentru o discuţie şi vedem. Negociem cu oricine. Este clubul nostru, suntem acţionari majoritari, avem drept de vot peste toată lumea”, a zis Ilie Penescu pentru EVZ. Fratele lui Cornel Penescu l-a anunţat din start pe acţionarul dinamovist că nu-i va da clubului pe bani puţini: „Domnul Turcu va trebui să scoată bani grei din buzunar. Şase milioane de euro costă doar Tănase. Vorbim de la 10 milioane de euro în sus, mai sunt şi alţi jucători foarte buni la FC Argeş, care şi-au arătat valoarea cu Dinamo”. (Cristian Hubali, Dan Badea)