Dinamo a retrogradat după 74 de ani! "Nu mă gândeam că așa ceva se poate întâmpla. Poate este un moment zero"

Dinamo a retrogradat după 74 de ani! "Nu mă gândeam că așa ceva se poate întâmpla. Poate este un moment zero" Sursă foto: Captura Digi Sport

Umilință cruntă pentru Dinamo. Câinii au ajuns în Liga 2 pentru prima dată în 74 de ani. Alb - roșii au terminat la egalitate scor 1-1 meciul cu U Cluj, după ce în tur fuseseră învinși cu 2-0.

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, după ce a pierdut barajul de menținere/promovare în Liga 1, 1-3 la general cu U Cluj. Acesta este cel mai rușinos moment din 1948 până în prezent.

Câinii au jucat în fața a 13.000 de fani care i-au susținut frenetic, dar elanul jucătorilor a cam lipsit.

Dinamo este unul dintre cele mai titrate cluburi din România. Are în palmares 18 titluri de campioană și 13 Cupe ale României. A fost prima echipă românească ce a jucat o semifinală în Cupa Campionilor Europeni (1984). De-a lungul timpului, la Dinamo au evoluat unii dintre cei mai titrați fotbaliști printre care Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Florea Dumitrache, Dudu Georgescu, Dorin Mateuț, Ioan Andone sau Adrian Mutu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu mă gândeam, chiar dacă am jucat și la alte echipe mari ale fotbalului românesc, ca una dintre ele să poată retrograda.  Dar poate e un moment zero. Nu aș fi văzut niciodată ca Dinamo să retrogradeze Atitudinea a fost bună, dar atât au putut, ăsta e nivelul. Poate s-a cerut mai mult de la unii dintre ei, poate unii nu au ajuns să înțeleagă ce înseamnă Dinamo.

Dar acum e tardiv, Dinamo e retrogradată, rămâne să vedem ce va fi pe viitor. Nu e corect să vorbim despre doi-trei jucători, au fost 60 de jucători în doi ani, au fost conducători, dar nu sunt eu cel care să își dea cu părerea. Am venit ca fost jucător la Dinamo și ca spectator și îmi pare rău să văd un club așa de mare că retrogradează", a declarat fostul atacant dinamovist Andrei Cristea.

Jucătorii dinamoviști, agresați de fani

Captură Digi Sport

După umilința suferită, suporterii i-au agresat pe jucători. I-au scuipat, i-au înjurat și au aruncat cu tot felul de obiecte cerându-le socoteală.

Florentin Petre care a jucat aproape 20 de ani pentru Dinamo a făcut o declarație sfâșietoare după meci.

"Mi-ați luat sufletul și l-ați aruncat în neant", a scris fostul fotbalist.

Clubul din Ștefan cel Mare are mari probleme, iar în acest moment riscă falimentul.