Dinamo are un nou antrenor, după ce Eugen Neagoe a fost nevoit să renunțe, forțat de problemele de sănătate. Oficialii echipei din Ștefan cel Mare l-au ales pe Dușan Uhrin jr. (51 de ani) pentru postul rămas vacant, după ce varianta Leo Grozavu a căzut. Cehul, care a lucrat ultima dată la Mlada Boleslav, în sezonul 2017 – 2018, a venit ieri în România, a semnat contractul și s-a apucat deja de treabă.

Uhrin senior, o legendă a fotbalului ceh

Tehnicianul are ca principal obiectiv calificarea „roș-albilor” în play-off-ul Ligii I, acolo unde dinamoviștii n-au mai ajuns în ultimele două sezoane.

Uhrin jr. este băiatul lui Dușan Uhrin, fost antrenor al naționalei Cehiei, cu care a ajuns în finala Campionatului European din 1996 (1-2 cu Germania). Fiul său a mai avut legături cu fotbalul românesc, mai întâi în sezonul 2007 – 2008, atunci când a lucrat la Poli Timișoara. Apoi, în 2009, a semnat cu CFR Cluj, dar n-a rezistat decât cinci etape. A revenit la Timișoara în 2010 – 2011, dar fără să aibă rezultate notabile.

Un antrenor intransigent

Uhrin este cunoscut ca un zbir, un tehnician intransigent atunci când vine vorba despre disciplină. Nu leagă prietenii cu elevii săi și nu acceptă să i se încalce cuvântul și indicațiile tactice. Tocmai pentru că are un stil de lucru cazon, a pierdut de câteva ori vestiarele echipelor pe la care a lucrat.

N-a rezistat mai mult de un sezon

La CFR Cluj a avut o trecere meteorică pentru că s-a certat cu liderul Ricardo Cadu, iar portughezul a făcut tot posibilul pentru „a-l curăța” pe antrenorul ceh. Uhrin a debutat ca antrenor la Bohemians Praga (2002 – 2004), apoi a ajuns la Mlada Boleslav (2004 – 2007). În ultimii 12 ani n-a reușit să stea mai mult de un sezon pe banca vreunei formații și a trecut pe la Dinamo Tbilisi, Viktoria Plzen, Dinamo Minsk, Slavia Praga și din nou Mlada Boleslav