Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în acest dosar Luca este acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinţe.

Procurorii spun că, în perioada anilor 2005 – 2009, Liviu Luca a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti” situat în Păuleşti, judeţul Prahova.

La grupul infracţional au aderat şi inculpaţii Zizi Anagnastopol, director economic în cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Şupeală, director general, Gheorghe Stan, director economic în cadrul SC Edilconst SA, şi Radu Florea, director general al societăţii.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 17.07.2005 – 27.02.2009, reprezentanţii SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai şi Gheorghe Şupeală, au virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul lui Liviu Luca, suma de 14.649.762,73 lei, reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA – Păuleşti”.

În acest fel, PSV Company a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei.

„De asemenea, s-a reţinut că membrii grupului infracţional, prin actele ulterioare pe care le-au îndeplinit, au încercat să disimuleze faptul că inculpatul Luca Liviu este adevăratul beneficiar al construcţiei”, spun procurorii.

Inculpatul Mircea Băicoianu este acuzat că în perioada 2007-2009, în calitate de director al Diviziei Construcţii din cadrul SC PSV Company SA, a contribuit la delapidarea sumei de 7.489.143,88 lei din bugetul societăţii, în interesul lui Liviu Luca.

În sarcina inculpatului Nicolae Sprinţaru s-a reţinut că, în perioada 30.03.2007-30.06.2008, în calitate de economist în cadrul SC PSV Company SA, a avizat în mod nelegal şi fără niciun document justificativ 21 facturi fiscale în valoare de 4.187.340,78 lei. Facturile în cauză erau emise de către societatea care a executat lucrările de construcţii

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Prahova, iar procurorii au dispus măsuri asigurătorii în cauză.

Liviu Luca a fost reţinut în luna februarie, în urma unor percheziţii, însă instanţa nu a admis propunerea DIICOT de arestare preventivă, plasându-l pe inculpat sub control judiciar.

Te-ar putea interesa și: