Evenimentul Zilei > Actualitate > DIETA 5:2 te PREGĂTEȘTE pentru vară. Planul „de POST” care a AJUTAT milioane de oameni
DIETA 5:2 te PREGĂTEȘTE pentru vară. Planul „de POST” care a AJUTAT milioane de oameni

DIETA 5:2 te PREGĂTEȘTE pentru vară. Planul „de POST” care a AJUTAT milioane de oameni

Dieta doctorului Michael Mosley propune o metodă care vizează pierderea în greutate, fără dureri și probleme de sănătate ulterioare. Tehnica susținută de specialist este cunoscută drept „postitul intermitent”.

Pentru cei care vor să schimbe modul în care arată fără să fie nevoiți să treacă prin excese și să se supună la riscuri de sănătate, dieta doctorului Mosley poate fi soluția, conform Daily Mail.

Planul de 12 săptămâni implică un regim sănătos pentru cinci zile, care păstrează nivelul recomandat de specialiști de 2500 de calorii pe zi, și o reducere semnificativă a consumului de hrană, în celelalte două zile. Astfel, în perioada de post, dieta recomandă în jur de 800 de calorii.

Regimul este util pentru că nu te forțează să ții dieta tot timpul, ci doar în anumite zile, când este recomandabil să lași un interval cât mai mare între mese, pentru a atinge toate beneficiile postitului intermitent.

Conform specialistului citat, dieta te ajută să reduci clar din greutate. După terminarea planului, diferența ar trebui să fie de aproximativ 6 kilograme, pe minus. Dar beneficiile nu se opresc doar la o talie mai suplă.

Există multe articole științifice în acest moment care pledează pentru avantajele postitului intermitent, susținând că scade nivelul de glicemie până la nivelurile normale, reduce hipertensiunea, ajută la problemele astmatice și reduce riscurile de artrită reumatică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: